- August-tallene for bygg og anlegg viser en positiv trend, men vi skal være oppmerksom på at antallet er langt over det dobbelte i forhold til august i fjor, sier avdelingsdirektør Audun Lågøyr i BNL.

 

I august var 9.100 personer innen bygg og anlegg registrert som helt ledige. Dette utgjør 4,6 prosent av arbeidsstyrken i sektoren, og var en nedgang på 0,2 prosentenhet fra juli.

Totalt var 77.100 personer registrert som helt ledige hos NAV i august. Det var en svak økning fra juli, og 3,0 prosent av arbeidsstyrken er nå arbeidsledig.

- August-tallene for bygg og anlegg viser en positiv trend, men vi skal være oppmerksom på at antallet er langt over det dobbelte i forhold til august i fjor. Videre er BNL usikker på utviklingen utover høsten og vinteren. I BNLs seneste konjunkturrapport for august har vi anslått en nedgang i investeringer i boliger og bygg på ca 20 mrd kr fra 2008 til 2009. Dersom dette slår til vil ledigheten dessverre komme til å stige igjen i vår næring, sier avdelingsdirektør Audun Lågøyr i BNL i en kommentar til tallene.

Kilde:Bnl