Hun påpeker ovenfor VVS-Forum at vannkvaliteten er den fremste årsaken til korrosjon. Korrosjon og avleiringer legger seg på de innvendige flatene i røret, varmeveksleren eller radiatoren. Tap av effekt i varmeoverføringen er det umiddelbart merkbare resultatet av dette.

Linn Haug sier at det første man må gjøre for å rehabilitere et varmesystem som ikke fungerer optimalt, er å analysere vannet.

- Igangsetting etter renovasjon av et varmesystem bør alltid innebære analyse av teknisk vann, slik at man kan sette i gang nødvendige tiltak for å få optimal vannkvalitet.

- Deretter er det nødvendig å rense systemet, sier hun.

- For å fjerne slam er det ofte tilstrekkelig å installere en Elector korrosjonsbeskytter. Særlig i eldre varmeanlegg vil det ofte være rust og avleiringer i systemet. Der anbefaler vi gjennomskylling av anlegget med OXILIN-P-20.

Som et tredje punkt må det til en vannbehandling, ifølge Linn Haug.

- Avhengig av vannkvaliteten kan demineralisering være nødvendig. Dette forhindrer skader forårsaket av forkalkning og korrosjon som dannes av klorider og vannets ledningsevne.

Som markedsansvarlig for Electro anbefaler hun dette som systembeskyttelse.

- Når Elector korrosjonsbeskytter er installert, alt slam er fjernet og varmesystemet er fylt opp med vann av god kvalitet, er maksimal varmekomfort oppnådd med minimalt vedlikehold, sier hun.

- Elektronisk vannbehandling er en enkel metode som gir et driftssikkert system, sier Linn Haug, og påpeker at dette fjerner eksisterende avleiringer, rust og partikler. Og hindrer at dette oppstår igjen.

- Elektronisk vannbehandling beskytter kjeler, varmeveksleree, ventiler og andre komponenter fra å korrigere. Samtidig stabiliserer det pH-verdien på mellom 8,5 og 10.

- Dette reduserer ledningsevnen og filtrerer teknisk vann og tar opp oksygen og andre oppløste gasser, avslutter hun ovenfor VVS-Forum.

HVA MENER DU OM ELEKTROKJEMISK VANNBEHANDLING? SI DET HER: