Ut fra den entusiasme vi møter i verkstedet, og den forfengelighet gutta legger for dagen når noen trekker frem et kamera, kan det ikke være lenge før vannlekkasjer og andre vederstyggeligheter hører fortiden til.

Hovedlærer i rørfaget, Jan-Erik Henriksen, opplyser at VG2 nå består av tre klasser med 42 elever som skal bli rørleggere, taktekkere og blikkenslagere. Av disse fagene er det rørfaget som står sterkest. Da VVS-forum besøkte klasse A og C på rørverkstedet, var alle elevene der vordende rørleggere. Det er fint for rørfaget, men vi trenger også dyktige blikkenslagere og taktekkere.

– Noen av dagens elever var her som 10.-klassinger for å ”smake på” faget, forteller Henriksen. Denne prøvesmakingen er et samarbeidsprosjekt med NRL.

VVS-forum kunne i fjor melde at det var høy stemning på verkstedet og høy kvalitet på elevmassen. Dette året blir også bra, mener Henriksen: – Vi har bak oss noen år med gode kull, og så langt ser det lovende ut også i år. Det virker som om det er fine elever, dette er gutter som vil bli rørleggere. Flere av dem kommer fra skolene Stovner, Hellerud og Bjørnholt. Vi har flest plasser for rørleggere.

Da VVS-forum besøkte rørleggerspirene tirsdag 9. september var det bøying av stålrør som sto på programmet. Timeplanen for VG2 omfatter 2 til 3 dager med praktisk opplæring i verkstedet, men også allmennfag som norsk, engelsk og matematikk står på pensumlisten, – og to timer kroppsøving i uken.




Shkembo Begolli


Mohammed Elamiri


Abdelouahid Al Amaraoui i et konsentrert øyeblikk


Dechwar Asaad (nærmest) og Mohammed Elamiri




 

 

 

 

 

 

 

 


Adrian Becker


Klasse A i aksjon i verkstedet. 


Martin Skinnes Hede og Dechwar Asaad med gjengemaskinen.


Ismail Kandrouch underviser – temaet er hamping.


Ismail Kandrouch og klasse C.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aid Daci