- Synd at så få har satset på denne enkle teknologien for å få varmet opp vann til huset. Vi er gode på solcelleindustri, men dårlig på å utnytte solvarmen, sier leder i Fremtiden i våre hender, Arild Hermstad til Dagsavisen.

De er grunn til å understreke at solfangere og solceller ikke må forveksles. Solfangere brukes til oppvarming av vann, mens solcellene benyttes til å produsere elektrisk strøm.
- Vi trenger mindre kraftige solstråler til solfangerne. De bruker bare solvarmen til å varme opp vannet, påpeker Hermstad.

Solfangere er spesielt interessante for nordmenn som bor opp til Trøndelag. Lenger nord vil solstrålene og varmen fra sola være for ustabil til at investeringene blir lønnsomme. Solceller derimot er like aktuelle over hele Norge.

Siden Enova begynte å gi støtte til solfangere har 478 søkt om slik støtte. Enova dekker 20 prosent av investeringen - med en grense på ti tusen kroner.

- Vi merker en økende interesse, opplyser Enova til Dagsavisen.

Akershus har med sine 6 søknader sendt inn flest, mens Rogaland er på annenplass med 54 søknader. Ingen på Svalbard har søkt slik støtte.

- Monter solfangere og dusj md god samvittighet, er oppfordringen fra Arild Hermstad i Fremtiden i våre hender.