- Vi har fortsatt mye å gjøre, men vi er i ferd med å avslutte en del store prosjekter, så det hadde vært hyggelig med en ny jobb i 40 millionersklassen, innrømmer daglig leder hos Chr. M. Vestrheim, Thomas Jørs overfor www.vvsforum.no. Markedet i Bergen har vært preget av mange nybygg de senere år, men akkurat i øyeblikket tegner det altså til å bli litt stillere, men det kan snu raskt. Det er følgelig ingen grunn til panikk hos ledelsen hos Chr. M. Vestrheim AS.

Allerede i resepsjonen, så  får man det første klare beviset på at det er en solid bedrift med historiske røtter tilbake i tid. På veggen henger nemlig malerier av grunnlegger og andre betydningsfulle personer i firmaet. Osvald Jørs og en onkel kjøpte selskapet tidlig på 80-tallet og nå regjerer sønnen Thomas og Christian – henholdsvis som daglig leder og teknisk leder. De gode tradisjonene dras videre inn i en ny tid.

Saken fortsetter under bildet:

Butikksjef Ståle Danielsen har ansvaret for forretningen, som kan tilby et velassortert utvalg både for rehabilitering og nybygg.


84 rørleggere ansatt
Det er 107 ansatte i Chr. M. Vestrheim AS i dag. 84 av disse er rørleggere. Omsetningen var på 152 millioner kroner i 2012 og man styrer mot ca. den samme omsetningen i år.

- Vi har hatt fornuftige bunnlinjer i det siste, slik at vi har trygg og god drift, bemerker Thomas Jørs.

Med egen butikk er det bredden som er Chr. M. Vestrheim AS sin store styrke. Ingen jobb er for stor eller for liten, men bedriften er sterk innen energisegmentet. Energi er liksom selve varemerke eller signaturen til Bergensbedriften. Et fagområde slom også alle ansatte er opptatt av og som de trives å jobbe med.

Butikken er viktig
- Vi innså tidlig at energifeltet ville bli viktig og tenkte i så måte fremtidsrettet. Det var smart, for vi har hatt og har mange store jobber på energisiden. Nå holder vi blant annet på å ferdigstille lokalene til DNBs hovedkontor med sanitær, varme og kjøl sier Jørs, som har sittet som daglig leder noen år. Han har fartstid fra blant annet Hansa og ABB. En skikkelig tallknuser som alltid har vært mer enn gjennomsnittlig interessert i rør.

Chr. M. Vestrheim AS har i hovedsak tre bein å stå på: Butikken, prosjekter og serviceavdelingen. I serviceavdelingen jobber 10 rørleggere, mens de andre tar seg av resten.

- Hvor viktig er butikken for den totale virksomheten?
- Den er viktig for oss og jeg kan nesten ikke forstå de som ikke har forretning tilknyttet til driften. Butikken står nok for 10 prosent av driften, men den utfyller helheten og gir oss styrke i alle deler av markedet, mener Jørs.

Medlem av Baderingen
Chr. M. Vestrheim AS er medlem av Baderingen – en kjede som firmaet var med å starte for å få bedre innkjøpsfordeler. Baderingen er velfungerende og akkurat passe stor og står for kvalitet samt fleksibilitet.

- Vi er veldig komfortable med å være medlem i Baderingen. Det passer ypperlig for oss.

Med mange jobber innen energifeltet, så er Thomas Jørs og de andre hos Chr. M. Vestrheim AS opptatt av nye energiregler og krav. Ne TEK-krav er på trappene og Jørs er spent på utfallet, men fryktet ikke at hverdagen blir spesielt forandret.

Tilpasser seg
- Vannbårne systemer vil være i drift lenge ennå og vi må hele tiden tilpasse oss nye forskrifter og regler. Det vil stadig komme endringer og så langt har vi taklet disse bra. Vi er forberedt på å klare å utvikle oss og jobbe med alt nytt som måtte komme, sier Jørs.

Chr. M. Vestrheim AS ligger i Kokstadsveien i Bergen. Bare fem minutters kjøretur fra Flesland. En perfekt beliggenhet i et industriområde. Bygget fra tidlig 90-tall huser butikk, lager, kontorer og verksted.

- Vi er selvhjulpne og kan utføre alle typer oppdrag. Strategien om å satse bredt i markedet står seg i det lange løp, fastslår daglig leder, Thomas Jørs.


Chr. M. Vestrheim AS kan feire 120 årsjubileum neste år. Her ser vi daglig leder Thomas Jørs ved siden tidligere eiere og ledere i bedriften.