- Det at såpass mange bedrifter allerede har meldt seg på gjør at vi kan komme tidligere i gang med å plassere stands og forme utstillingen, noe som igjen fører til at våre utstillere kan komme tidlig i gang med messeplanleggingen, sier Røine.

Jubileum neste år
I 2012 feirer VVS-dagene 30 år. Messen ble arrangert første gang i 1982 i Inforama i Sandvika.
-
- Hvorfor har akkurat denne messen overlevd så lenge i et tøft messemarked?
- VVS-dagene er utvilsomt den viktigste møteplassen for VVS-bransjen. Mye av grunnen til at vi har blitt en av landets lengstlevende fagmesser, kommer av at vi opp gjennom årene alltid har hatt et meget tett og godt samarbeid med alle bransjeorganisasjonene og at vi har maktet å beholde identiteten vår hele veien. VVS-dagene har en klar og tydelig profil, og akkurat det er både utstillerne og ikke minst de messebesøkende er svært så opptatt av, påpeker Jan Erik Røine.

- Vi bruker mye tid og ressurser på videreutvikling av messen, men samtidig er vi veldig bevisste på å ta vare på det som gjør oss unike. VVS-dagene er den eneste møteplassen i Norge hvor hele VVS-bransjen samles, for å bli oppdatert på de siste løsningene og de nyeste produktene som kundene etterspør. Vi gleder oss stort til å feire 30 års jubileet neste år.

Det vil også bli arrangert egen bransjefest på Oslo Plaza.

FDV-dagene i egen hall
VVS-dagene arrangeres 17.-19-oktober neste år, parallelt med fagmessen FDV-dagene. I 2012 skal FDV-dagene for første gang arrangeres i en egen hall. Det er et bevis på at FDV-dagene har etablert seg som den nye, store fagmessen innen forvaltning drift og vedlikehold av bygg.

I 2008 og 2010 ble FDV-dagene arrangert i samme messehall som fagmessen VVS-dagene. I 2012 blir messen flyttet inn i den nye hallen (Hall E) i Norges Varemesse.

Enklere for messedeltakerne
– Det har hele tiden vært vårt mål at FDV-dagene skulle få sin egen hall og nå er tiden inne for å flytte ut. Flyttingen innebærer at vi får mer plass til utstillerne våre og for besøkende blir det lettere å orientere seg mellom de to messene, sier Røine.

I tillegg til selve utstillingen vil også seminarene finne sted i hall E.
– Dette vil gjøre alt mye enklere for de som deltar på messen. Nå kan de blant annet kombinere messebesøket med det faglige programmet, understreker en optimistisk og ambisiøs informasjonsansvarlig for VVS-dagene 2012,, Jan Erik Røine.