Etter en roligere fase rundt årtusenskiftet har det igjen vært rekordartet vekst i bygge- og anleggsvirksomheten. I 2007 er antallet sysselsatte i bygge- og anleggsnæringen økt til 186 000. I tillegg kommer innleid utenlandsk arbeidskraft.

Endrer ikke fakta
Den siste tilbakegangen innen bygg og anlegg grunnet finanskrisen har lagt en kraftig brems på veksten, men det endrer ikke det faktum et vi har en enorm mengde bygninger som både skal vedlikeholds og ikke minst moderniseres med både effektive ventilasjonssystemer og varmepumper.
- Nå har vi i bransjen en fin mulighet til å få frem våre ypperste produkter, markedsføre disse overfor så vel forbrukere som myndigheter slik at de forstål hvilken gullgruve varmepumper er. Det er ikke bare snakk om den rene økonomiske besparelsen, men økningen i komfort, luftkvalitet via rensing og dermed reduksjon i helseplager gir et stort samfunnsøkonomisk pluss, mener daglig leder Thorbjørn Nilsen i Kompetansesenteret Klima & Varmeteknikk AS i Moss.

Bygningsmassen
I Norge er det per januar 2008 3,8 millioner bygninger, herav 1,44 millioner, eller 38 prosent, boligbygninger, herav 1,2 millioner eneboliger. I 2001 var det 2,3 bosatte per bolig. Nesten åtte av ti husholdninger eier sin bolig.
Det er nesten 418 000 hytter og bygninger som benyttes til fritidsboliger i Norge.
Nesten 1,2 millioner bygninger, eller 30 prosent av bygningene, er garasjer, uthus, anneks og lignende knyttet til boliger og fritidsboliger

Av om lag 754 000 næringsbygninger er 68 prosent klassifisert som fiskeri- og landbruksbygninger, påpeker SSB.