Det å rehabilitere gamle er blitt big business for AF-gruppen. 888 bad skal renoveres i Lodalen i Oslo til en samlet kontraktsverdi på 70 millioner kroner.

AF-gruppen og deres an ansatte har tatt på seg en stor jobb i dette tilfelle. Blanet annet er det utfordrende og særdeles viktig å holde tidsskjemaet. Ved rehabilitering av våtrom mister beboerne bad og toalett, slik at det er viktig at alt går på skinner og at det ikke oppstår forsinkelser av noe slag.

- Vi opplever at vi har opparbeidet oss en sterk posisjon innenfor dette med å rehabilitere våtrom. Vår ambisjon er å vokse ytterligere i dette markedssegmentet, opplyser konsernsjef Pål Egil Rønn i AF-gruppen til Dagens Næringsliv.

Pål Egil Grønn viser til tall fra Sintef Byggforsk, som sier at bad har en levetid på30 år og at 70. 000 av Oslos 300.000 boliger, som ble bygget på 1960-70 tallet, har baderom som er overmodne for oppgradering. Det samme er tilfelle de fleste steder i landet.

AF-gruppen har også inngått en avtale med Årvoll Øst Borettslag om oppussing av 234 bad for 25 millioner kroner. De siste årene har entreprenørselskapet pusset opp 6 000 bad.

AF-gruppen tjener da også gode penger. Selskapet leverte nylig historisk sett sitt beste resultat for andre kvartal og første halvår. Ordrereservene er også gode. Ved utgangen av juni var reservene på 6,6 milliarder kroner, mot 5,8 milliarder på samme tid i fjor.

- Det ligger grundighet og hardt arbeid bak disse resultatene, konkluderer konsernsjef, Pål Egil Grønn.