Fyrstikkbakken 14 består av 163 leiligheter fordelt på 4 boligblokker med underliggende parkeringskjeller og tilhørende grøntarealer med forbindelse til nærområdet. Prosjektet ligger nært offentlige funksjoner som T-bane, tog og barnehager på Hellerud. Fyrstikkbakken 14 er FutureBuilts første kommersielle boligprosjekt i massivtre.

Prosjektet har vært utviklet i samspill og gjennomføres som en totalentreprise med verdi på ca. MNOK 370 ekskl. mva. De to første salgstrinnene har solgt godt, prosjekteringen starter umiddelbart og oppstart bygging er planlagt fra Q2 2021. Boligprosjektet består av ett byggetrinn og ferdigstillelse er forventet Q4 2023.

- Det har vært spennende å videreutvikle dette boligprosjektet i massivtre med Birk & Co og AF Eiendom. Vi ser frem til å realisere det første boligprosjektet i massivtre i denne skala i Norge. Prosjektet passer godt inn i AF Gruppen sin strategi om bærekraftige og innovative prosjekt med et mål om 50 % reduksjon i klimagasser og effektiv bruk av digitale verktøy, sier Tormod Solberg, konserndirektør i AF Gruppen.