Bygningsforskriftene stiller ikke krav til ventilasjonsanleggenes størrelse, men til et godt inneklima. Forskriftene er funksjonsbaserte og lar det være opp til byggherren å velge løsninger som gir et godt inneklima. Grønn Byggallianses guide til et bedre inneklima finner du hvis du klikker på linken under.

Meglere, leietakere og konsulenter stiller ofte krav om store luftmengder til ventilasjon av sine kontorbygg. De begrunner ofte kravet feilaktig med at forskriften krever det eller at store ventilasjonsmengder er synonymt med et godt innemiljø.

Bygningsforskriftene stiller ikke krav til ventilasjonsanleggenes størrelse, men til et godt innemiljø. Forskriftene er funksjonsbaserte og lar det være opp til byggherren å velge løsninger som gir et godt innemiljø.

Nedenfor byr vi på åtte grep som kan hjelpe byggherrer og prosjekterende til å oppnå et bedre inneklima ved hjelp av energi- og miljøeffektive løsninger.

Grønn Byggallianse er et miljønettverk bestående av de største eiendomsaktørene i Norge med en bygningsmasse på over 20 millioner kvadratmeter. Hensikten med nettverket er å være en arena for store aktive utbyggere som har til hensikt i å utvikle seg på miljøområdet og derved bli mer miljøeffektive.

Les om de åtte grepene hos Grønn Byggallianse