Aardal leverer også standard servanter i heldekkende porselen og kunstmarmor tilpasset norskproduserte baderomsmøbler. I tillegg til standardsortimentet kan man skreddersy servanter på lengdemål i materialene Avonite og Silestone.

- Avonite er tilsvarende Corian, med sømløse skjøter mellom kum/plate, og brukes mye til hotellprosjekter. De siste årene har spesialmål til baderomsmøbler økt siden stadig flere vil ha sitt eget særpreg på badet, og det er svært få aktører i markedet som kan levere servanter på skreddersøm, forteller daglig leder i Aardal, Jan Rasmussen til www.vvsforum.no

Saken fortsetter under bildet:

Aardal kan tilby et spredt spekter av mange forskjellige modeller.

Leveres direkte
Aardal ble etablert i 1987 med egenproduksjon av støpemarmor under merkenavnet POLYBAD. I løpet av de siste årene er standardproduksjonen flyttet til Portugal og Polen, mens all spesialproduksjon foregår på egen fabrikk i Utladalen i Øvre Årdal. Fabrikken er på 2 400 kvadratmeter og en stor del av arealet består nå av spesialproduksjon. Aardal har 12 ansatte i tillegg til felles salgsapparat med Linn Bad. Omsetningen i 2012 var på 25 millioner kroner.

– Alle våre standardmodeller blir tilpasset og levert til norske møbelprodusenter der Linn Bad er den største aktøren. Skreddersøm blir levert via grossist eller direkte til rørleggerbutikk, da det ikke foreligger noen avtaler med kjeder på spesialmål, sier Rasmussen.

– Hva er forskjellen på produktene deres sammenlignet med andre?

Tilpasset dagens krav
– Våre standardmodeller har en praktisk utforming tilpasset dagens krav til design og brukeropplevelse. Når det gjelder skreddersøm, så er det ingen som kan tilby det vi kan med muligheter innen utforming, farge og design.

– Hva er ambisjonene fremover?
– Vår ambisjon er fortsatt å søke etter materialer som har de beste egenskapene til konkurransedyktige priser i Norge. Vår satsing på materialer, som Avonite og Silverstone, viser at norske forbrukere er svært opptatt av egenskaper på materialer som gir rene flater uten skjøter, i tillegg til at det gir et mer eksklusivt uttrykk i forhold til standard servanter som er på markedet. Vi skal være best på spesialproduksjon. Utfordringen til våre selgere er å få samtlige rørleggerbutikker til å tenke på oss hver gang en kunde etterspør noe spesielt til badet sitt, sier Jan Rasmussen.