Den nye fabrikken er etablert både som en konsekvens av økt salg av kundesentraler og også som en konsekvens av økt behov for å øke produksjonskapasiteten for loddete vekslere ytterligere.

Med den nye produksjonslinjen får man en egen linje dedikert for villasentraler – blant annet den nye Mini City som har fått svært mye oppmerksomhet i Sverige allerede. Videre har man også en produksjonslinje for større Maxi sentraler – en produktserie som har fått svært stor utstrekning i Norge og leveres til de fleste fjernvarmeverk i Norge. Ved oppbygging av den nye fabrikken har man også investert mye tid og penger i nytt produksjonsutstyr og LEAN produksjonsfilosofi. Med den nye produksjonsfilosofien får man kortere ledetider og enhetlig produksjon ettersom man i forkant av ordrestart får levert samtlige komponenter som kreves for produksjonen.

Fabrikken ble åpnet med ca. 200 innbudte gjester samt de ansatte fra Alfa Laval, og man kunne spasere rundt og inspisere de enkelte trinnene i produksjonen. Med den nye fabrikkåpningen har Alfa Laval en kapasitet på over 50.000 prefabrikerte kundesentraler per år og er således godt rustet til å dekke etterspørselen de neste årene. Alfa Laval har sammen med SGP Varmeteknikk levert over 1250 kundesentraler de siste 5 årene til det norske markedet.