Norge er med sin varierte topografi og lange kystlinje ofte utsatt for hyppige regnfall og kraftige stormer som kan føre til alvorlige konsekvenser som oversvømmelser og jordskred. For å beskytte mot disse naturkreftene, har skybrudssikring blitt en viktig prioritet – ikke minst for private boligeiere. 

Key Account Manager hos Grundfos, Bjørn Berg, opplever at stadig flere rørleggere spesialiserer seg på flombeskyttelse. 

- Vi ser, at stadig flere fagpersoner setter seg inn i løsningene Grundfos tilbyr som et tillegg til flomsikring. Dette er løsninger både for nybygg og eksisterende eneboliger, tomannsboliger og mindre leilighetskomplekser – løsninger som tar hånd om hverdagen og situasjoner med skybrudd. 

Utendørs eller innendørs løsning
UNILIFT APG kvernpumpe pumper kloakk og svartvann og kan brukes som en frittstående løsning inne i en bygning (vanligvis i en kjeller under kloakknivå) eller utenfor i en pumpestasjon. Denne løsningen beskytter mot tilbakeslag fra det offentlige kloakksystemet under skybrudd, samtidig som beboerne kan bruke husets avløpssystem mens uværet raser.

Innendørs løsning
Grundfos MULTILIFT er en komplett installasjon som samler og løfter avløpsvann fra kjelleren og sender det videre til et høytliggende kloakksystem. Installasjonen er lekkasje- og luktfri, samt beskytter mot tilbakeslag under skybrudd. Det sikrer også at f.eks. boligens toaletter fortsatt kan brukes under skybruddet.

Vann i kjelleren
Grundfos UNILIFT CC nedsenkbare pumpen suger vannet helt ned til 3 mm. Pumpen er også en del av den komplette MULTIBOX dreneringsløsning, som inneholder alt som trengs når kjelleren står under vann: pumpe, slange, strømkabler, adaptere for andre slanger og en filtreringsboks.

Bjørn Berg oppfordrer huseiere til å kontakte sin lokale rørlegger, og spørre om Grundfos om lensepumpe-kit og flombeskyttelse.

- Det kan være mange lokale forhold som påvirker hva som er riktig løsning for den enkelte eiendomseier, og derfor er det alltid klokt å involvere en erfaren fagperson slik at riktig løsning blir valgt fra starten, avslutter Bjørn Berg.

Mer info om Grundfos finner du her