Arrangementet holdes 26. – 27. oktober i The QUBE på Gardermoen. Her samler grossisten sine leverandører for å møte arkitekter, rådgivende ingeniører, ventilasjonsentreprenører, ventilasjonsmontører, blikkenslagere, entreprenører og byggherrer til stort bransjetreff. 

- I 2021 var vi ekstremt heldige, med en liten åpning i en pandemi-tid. Bare to uker etter arrangementet ble det full nedstenging igjen. Det bar preg av at folk var sultne på å treffes. Vi hadde 54 leverandører som omringet vår gedigne senterscene, og til sammen var det 800 bransjefolk fra hele landet inne på messen, forteller markedssjef i Ventistål, Nina Selboskar i en pressmelding. 

- Det er med den største glede vi inviterer igjen, til det vi kan kalle en annerledes fagmesse. Å skape en slik arena er viktig for oss, og det var med skrekkblandet fryd vi startet planleggingen for noen måneder siden. Det faglige programmet begynner å falle på plass, det er nå rundt 50 påmeldte leverandører, og også kundene har begynt å registrere seg.


Samme stil, samme kvalitet og samme gnist!
- Ikke bare har vi utstillere med faglige tyngde. Vi legger opp til et todagers program med et bredt spekter av faglig påfyll gjennom mange interessante foredrag og en hyggelig festmiddag. I år har vi to kjente og erfarne konferansierer, Einar Tørnquist og Live Nelvik. Hele messen skal bygges opp med følelsen av at du ikke er på messe men mer i en by som yrer av mennesker og smarte løsninger for en bærekraftig byggenæring og samfunn, poengterer Selboskar.

Variert program på foredrag - fra innleid arbeidskraft til Breeam
Ventistål har valgt å jobbe for å få til en bredde i foredragsrekken også i år. Både faglig og til inspirasjon, glede og latter. 

- Vi håper å få en inspirerende Øystein «Pølsa» Pettersen til å føle oss «Helt Konge», kanskje må vi opp i rett av Geir Aker, og Petter Gulli vil gi oss litt retningen vi går mot å ta samfunnsansvar rundt spørsmål om bærekraft. Av det faglige er det bredere enn noen gang. Spørsmål rundt innleid arbeidskraft er satt på dagsorden, NS8417 – praktiske tips og fallgruver man må unngå, BREEAM og mye mye mer. Vi teller over 20 ulike foredrag, så her bør det være noe for enhver. Dette vil legges ut på arrangementets webside fortløpende når vi har programmet mer og mer på plass.


- Vi som bygger landet!
Nytt i år er en Paneldebatt fra Senterscene, moderert av Eirik Bergesen, kjent blant annet fra TV2. Med er både politikere og bransjefolk.
- Tanken er å skape en faglig og underholdende samtale om hvordan man oversetter politikernes ideer til praktisk utbygging i landet vårt. Rett og slett for «Vi som bygger landet!», avslutter markedssjefen i Ventistål i pressemeldingen.