54-åringen fra Nittedal tok over etter Cato Karlsen i januar i år. Hellstrand, som er utdannet VVS-ingeniør, har lommene fulle av erfaring og mye fagkunnskap etter mange år i OBOS-systemet og SINTEF. 

- Jeg stortrives i jobben. Her jobber jeg mer rendyrket med fag, noe jeg syns er spennende og utfordrende. Det er som å komme hjem, sier Hellstrand til VVSforum.

Mange henvendelser

Han hadde jevnlig kontakt med den tidligere FFV-duoen Bjørn og Cato mens han jobbet i OBOS Prosjekt, og fikk tidlig kjenne på kroppen hvor populære FFV er: For daglig mottar de henvendelser fra forbrukere og håndverkere, spesielt mange henvendelser er det knyttet til den nye avhendingsloven som trådte i kraft på nyåret. 

- Fall mot sluk er alltid et tema, men det som dominerer er spørsmål rettet mot krav til dokumentasjon av fagmessig utførelse i den nye avhendingsloven. Mange forbrukere kontakter oss fordi de ikke har mottatt nødvendig dokumentasjon, og enkelte er redde for at dette kan få konsekvenser for dårlige tilstandsrapport ved et boligsalg. Mitt råd til håndverkeren; det er ikke vanskelig og spesielt krevende å levere dokumentasjon. Bare gjør det – så vil det etter hvert gå automatisk, sier Hellstrand. 

Sterk økning

Det er flere gledelige ting som skjer hos gjengen i Fagrådet for våtrom: Antall Godkjente våtromsbedrifter øker, og lanseringen av en ny app - FFVPro.
- FFV håper å nærme seg 1100 Godkjente våtromsbedrifter ved utgangen av året. Det er veldig gledelig og viser at Godkjent våtromsbedrift er et sterkt merkenavn.

Han fortsetter:

- Under korona ble tjenesten FFVPro lansert, som er et tilbud til våre Godkjente våtromsbedrifter. Dette er et veldig brukervennlig og enkelt verktøy som flere har tatt i bruk. Appen er koblet opp til Våtromsnormen, og forenkler prosessen rundt prosjektering og dokumentasjon. De Godkjente våtromsbedriftene betaler en begrenset månedspris for å få tilgang. Tilbakemeldingene er gode, forteller Vidar Hellstrand. 

8.-9. september inviterer Fagrådet for våtrom til Våtromsdagene i Sandvika. Det er fire år siden. På menyen står blant annet den nye avhendingsloven, produktdokumentasjon, prefabrikkerte våtrom og storformat fliser. Per nå er det 120 påmeldte, men Hellstrand opplyser at det er plass til flere.