Også når pasienten ligger under operasjonskniven bidrar teknisk avanserte løsninger til å optimalisere forholdene. Siemens har overvåkning av forskjellige gasser som brukes under operasjonen, i tillegg til lysstyring og operasjonslamper i kirurgisoner og anestesisoner. Gjennom en berøringsskjerm kan leger og sykepleiere raskt regulere temperatur, luftfuktighet, lys og persienner i operasjonssalen. Det avanserte systemet kan styre lagrede temperaturinnstillinger med 0,1 grads avvik. Tilbake på rommet har pasienten full kontroll over lys, radio, tv, internett og mer gjennom egen terminal.

Det er i første omgang 2 400 rom over et areal på 81.500 kvadratmeter som skal automatiseres med teknologi fra Siemens Building Technologies. Kontraktens tittel er ”Teknisk Integrator/ Delavtale fase 2”, og omfatter primært leveranser til Gastrosenteret, Bevegelsessenteret og Akutten og Hjerte-lunge-senteret ved det nye universitetssykehuset. Siemens har også inngått avtale om rehabilitering av ”1902-bygget”. Resterende del av byggefase 2 er opsjoner.

Helsebygg Midt-Norge har med dette fornyet tilliten til Siemens ved at opsjonen fra byggefase 1 er utløst. Arbeidet med byggefase 1 startet i 2003, og representerte en verdi for divisjonen på over 80 millioner kroner. Fase 1 har vært preget av samhandling mellom byggherre, entreprenører og konsulenter. Målet har hele tiden vært å bygge et sykehus etter pasientens behov og i europeisk toppklasse. Siemens Building Technologies skal etablere tverrfaglige løsninger, som skal sørge for optimal drift med hensyn til energiforbruk, komfort og enhetlig informasjonsutveksling mellom ulike tekniske systemer.


Oversiktsbilde av bygningsarbeidende ved St.Olavs Hospital.