De har forfattet 65 punkter med gode grunner for nettopp å overbevise markedet om at deres produkt er best egnet i enhver krok av landet.

Her ramser de opp trygghet, økonomi, og fordeler for både installatør og forbruker.

- Hvorfor bore hull 150 - 200 meter ned i bakken når det finnes rikelig med energi til romoppvarming og produksjon av varmt sanitærvann rett utenfor stuevinduet, postlerer Rune Ågedal. Han mener at ved å velge luft/vann-varmepumpe vil fort gi en besparelse på kr. 50 000 til 150 000,- i rene installasjonskostnader. Samtidig unngår brukeren alle problemer og utfordringer i forbindelse med boring av energibrønn, sier varmeteknikker Rune Ågedal.

Salgssjef Ronny Kolstad mener at i de fleste tilfeller vil en luft/vann-varmepumpe føre til at bygningen får en høyere energiklasse på energiattesten. Lov om energimerking av bygg kommer, selv om det i øyeblikket er uklart om den trer i kraft 1. januar 2010.

- Ved salg eller utleie skal alle bygninger over 50m² utstyres med en energiattest som viser bygningens energieffektivitet på en skala med fargende piler fra A til G, hvor G er dårligst og A er best. I tillegg har energiattesten et oppvarmingsmerke som gir informasjon om i hvilken grad energibehovet til oppvarming av rom og tappevann kan dekkes av andre energikilder enn strøm og oljen, påpeker han.

- En god energiklasse sammen med et oppvarmingsmerke som viser lav eller ingen påvirkning på drivhuseffekten vil gjøre bygningen spesielt attraktiv ved salg eller utleie.

- En luft/vann-varmepumpe bør kunne kombineres med en solfangerløsning for produksjon av varmt sanitærvann, sier Ågedal. Og hevder at Therma V og solfangerløsning kan du dekke inntil 60 prosent av behovet for varmt sanitærvann til en familie på 5 - 6 personer med ”gratis” energi fra solen.

- For å opprettholde så høy virkningsgrad som mulig i luft/vann-varmepumper, så er de avhengig av optimal vanngjennomstrømning i varmeveksleren. I innedelen bør det sitte en sirkulasjonspumpe som er dimensjonert for å sende en optimal vannmengde gjennom varmeveksleren. Hvis denne vannmengden strupes eller stenges, så vil ikke varmepumpen fungere optimalt eller stoppe, sier Ågedal.

- Derfor bør det være en bypass-funksjon slik at man til en hver tid får optimal vannmengde gjennom varmeveksleren, helt uavhengig om vannmengden til gulvvarme eller radiatorer strupes eller stenger, når ønsket romtemperatur er oppnådd, sier han.

- Og ikke å forglemme at det bør være godt prosjekteringsverktøy, blant annet for å gi et estimat over på de årlige fyringsutgiftene som forventes, avslutter Ronny Kolstad.

- Er dette alle 65 gode grunner til å velge ditt produkt?

- Du har i hvert fall fått noen. Sier han med et smil!