– Selv om boligprisene er på vei oppover igjen, er det tydeligvis fortsatt en viss forsiktighet hos det bygg- og boliginteresserte publikum. Nordmenn har en avventende holdning til kjøp av kapitalvarer som nytt hus, bad, kjøkken og større ombygginger, konkluderer messesjef Halvard Gavelstad, i en pressemelding gjennom Newswire.

På forrige Bygg Reis Deg-messe, i 2007, var 55 000 innom hallene hos Norges Varemesse.

Bygg Reis Deg avsluttet søndag. Messen er både en fagmesse og en publikumsmesse. Det var utelukkende sistnevnte som sto for nedgangen, messen opplevde en viss økning i antall fagfolk i år.

– Forrige Bygg Reis Deg var midt under byggebransjens store opptur. Folk i bransjen hadde knapt tid til messedeltakelse. Økt besøk i år kan tyde på at bransjen ruster seg til oppgangstidene som kommer, sier Gavelstad.

Arrangøren er fornøyd med gjennomføringen av årets Bygg Reis Deg.

– Tilbakemeldingene fra utstillerne har i hovedsak har vært gode. Utstillerne sier at de besøkende var svært interessert og godt forberedt. Vi har også fått positive tilbakemeldinger på åpningskonferansen og bredden i de øvrige konferansene, sier Gavelstad.

Bygg Reis Deg er Nordens største byggmesse, og fremvisning av innovasjon og nye produkter står på timeplanen. Et annet viktig mål er kunnskapsformidling.

– Mange bruker anledningen til å møte utstillerne ansikt til ansikt og stille spørsmål om produkter og ting de lurer på.

Neste messe avholdes i andre halvdel av september 2011. Det er to år til, men de første forberedelsene starter allerede nå. Det gjennomføres nå spørreundersøkelser rettet mot publikum og utstillere som skal utgjøre et grunnlag for Bygg Reis Deg 2011.

– Bygg Reis Deg holder posisjonen som byggenæringens største og viktigste møteplass i Norge, sier Gavelstad.