Det første kurset avvikles på Thon Hotel på Gardermoen 23.-24.mai, mens det legges opp til et nytt lignende kurs i november og det er mulig at det blir enda et kurs til høsten.

- Vi har fått flere deltakere enn ventet, opplyser Bård Baardsen i NOVAP til vvs-forum.no.

Kurset vil gi en oversikt over de viktigste faktorene som må vurderes ved prosjektering av et større varmepumpeanlegg. Blant annet vil det bli vektlagt at deltakerne på kurset får en helhetsforståelse av hvordan et varmesystem med varmepumpe fungerer og man går grundig gjennom alle de ulike delene som inngår i et varmesystem.

Erfaringen viser at kompetanse i alle ledd er helt avgjørende for at et varmepumpeanlegg skal fungere tilfredsstillende og gi høy energibesparelse, derfor har den som prosjekterer anlegget en nøkkelrolle. Vedkommende skal koordinere og kvalitetssikre alt arbeid gjort av andre aktører.

Fra 1. juli i fjor gjelder et krav i teknisk forskrift om at alle bygg over 500 kvadratmeter skal få minimum 60 prosent av sitt varmebehov dekket av fornybar varme. For bygninger utenfor fjernvarmeområde vil man i praksis ha valget mellom varmepumpe og bioenergi.

- Kurset nå i mai var primært utviklet for rådgivere/konsulenter, men vi har fått deltakere fra rørleggere, brønnborerfirmaer, grossister, tekniske entreprenører, byggentreprenører, kuldeentreprenører og fjernvarmeselskaper, sier Bård Baardsen.

Bakgrunnen for at det kanskje blir flere slike kurs er den brede deltakelsen. Det vil også bli arrangert et spesialisert påbygningskurs for de som har gjennom dette kurset vi omtaler her senere i år.