Terje Røising, COO/avdelingsleder VA VVS i Norsk Byggtjeneste AS. Foto: Jan Kalvik

Rekord på rekord for NOBB VAVVS etter relansering

Norsk Byggtjeneste (NBT) og den relanserte NOBB VAVVS-databasen (tidligere NRF) kan etter fire måneder notere seg for rekord i antall besøk og bruk etter at NBT overtok driften av varedatabasen fra Norske Rørgrossisters Forening (NRF).

0

– En sterkt økende interesse tyder på at dette grepet var i pakt med markedets ønsker og behov, konstaterer Terje Røising, avdelingsleder VAVVS i Norsk Byggtjeneste i en pressemelding.

NBT overtok 1. januar i år databasen til Norske Rørgrossisters Forening (NRF). Til sammen er det nå i de to databasene strukturert produktinformasjon for nær 1 000 000 produkter fra 930 leverandører. NBT har en strategisk ambisjon om å utvide virksomheten til å omfatte nærstående bransjer.

– Vi jobber kontinuerlig med forbedring av innhold og funksjonalitet. Samtidig arbeider vi med å samordne de to databasene. Begge deler vil gjøre det lettere for både leverandører og brukere, opplyser adm.dir. Øyvind Skarholt i Norsk Byggtjeneste.

Røising fremhever at man allerede nå ser solide kimer til mange spennende muligheter for bransjene og databasene. Og NOBB – VAVVS-databasen kan registrere en sterkt økende interesse.

I april ble det satt rekord i antall brukere i databasen fra 12 000 til 15 000 – sammenliknet med samme periode i fjor, og ny rekord for antall sidevisninger i samme tidsrom, fra 11 000 til over 30 000.

– Denne økningen skyldes delvis økt bruk av digitale spørringer, men har også sammenheng med økningen i antall brukere, opplyser Røising.

I tillegg ble det ny rekord i antall registrerte produkter – siden nyttår er det økt fra 216 000 til 242 000 aktive produkter.