Det er viktig å planlegge for fremtiden når det gjelder baderomsdesign. Det multigenerasjonelle badet Renova Comfort viser hvordan små detaljer kan bidra til å sikre høy livskvalitet på badet i mange år. Som et eksempel er Renova Comfort toaletter er ca. 45 mm bredere enn vanlige toaletter. I kombinasjon med sitteområdet som utvides til utsiden, gir dette maksimal komfort.

Geberit kompletterer med støtteprodukter for de som trenger litt tilrettelegging på baderommet

Universell utforming på baderommet: Geberit Renova Comfort

0

– Mange bygg har krav til universell utforming, derfor kompletterer vi porteføljen med støtteprodukter for å kunne levere også på disse forespørslene, sier Anne Ersnes, produktsjef for synlige produkter hos Geberit AS.

Geberit Renova Comfort er en serie med produkter for de som trenger litt ekstra hjelp på baderommet. Serien består av servanter, møbler og toaletter.

Anne Ersnes, produktsjef for synlige produkter hos Geberit AS.

– Produktene gjør det enklere å klare seg selv dersom man har redusert mobilitet, andre fysiske utfordringer, enten man er litt dårlig til bens eller sitter i rullestol. Dette er produkter som kan benyttes i det offentlige toalettrom med universell utforming, men også i private hjem. Målgruppen her er for eksempel leiligheter beregnet for eldre personer, omsorgsboliger eller i private hjem hvor man ønsker å legge til rette for at man skal kunne bo hjemme lenger. Med disse produktene kan man designe moderne baderom uten preg av institusjon, sier hun.

Ergonomisk utformet servanter
Servantene er moderne og samtidig ergonomisk utformet. Det vil si at man kommer godt inn under servanten med rullestol, det er gode gripekanter både i front og på sidene av servanten, og det er brede, fine kanter som man kan hvile underarmene på. Det er en kant på servanten som kan montere speilet mot.

Saken fortsetter under bildet:

Det er Integrert vanntrapp som en synlig avgrensning, og fører til mindre sprut på grunn av at vann hovedsakelig brukes i den bakre delen av bassenget.

– Det spesielle, er at man kan montere denne servanten på et underskap. Underskapet er utformet med tanke på de som ønsker å sitte ned foran servant og speil. Her har man hyller som er trukket inn, slik at man har god plass til ben/knær. Alle produkter man har behov for, er lett tilgjengelige i skapdørene.

Lett tilgjengelig lagringsplass: Renova Comfortv møblene kan brukes komfortabelt selv når du sitter.

Servantskapene er tilgjengelige for servanter i størrelse 60, 65 og 75 cm og det er også matchende sideskap. Den matchende pallen/krakken har hjul under som låser seg ved belastning. Den er høydejusterbar 43,5 eller 49,5 cm.

Enklere å reise seg fra toalettet
I Geberit Renova Comfort serien finnes også toaletter, forteller hun.

– Vi har en høy veggskål, 5 cm forhøyet, som gjør det litt enklere å reise seg og sette seg ned på toalettet. I tillegg finnes det to veggskåler med 70 cm dybde; en med skjult innfesting og en med delvis skjult innfesting. Disse veggskålene er beregnet for rullestolbrukere, og dybden på skåla gjør overflyttingen fra rullestol til toalett enklere. Toalettsetene som hører til, har en gjennomgående hengsleaksel i rustfritt stål siden sidebelastningen for slike seter er stor. Setene er antibakterielle, noe som er svært aktuelt i disse dager. Setene fås også med kontrastfarge rød, beregnet på svaksynte og demente.

Møbler og servanter kan også kombineres med Geberit AquaClean dusjtoalett som også kan bidra til et enklere liv på baderommet, eventuelt gulvstående toaletter med armstøtter i Porsgrund Glow serien. Og med en barrierefri dusjløsning som Porsgrund Showerama 10-02 som er enkle dusjdører uten sokkel har man et bad som kan vare hele livet.

Egen prosjektgruppe
– Vi har tidligere også kunnet levere enkeltprodukter fra Porsgrund, som gulvstående toaletter med støttehåndtak og en veggskål. Men nå kan vi altså tilby en komplett serie fra Geberit til dette segmentet. Og da vi fikk gode tilbakemeldinger fra rørleggere på våre prøvemonteringer, var det bare å rulle dem ut, sier Ersnes.

Som et ledd i å gjøre dette kjent i markedet, har selskapet øremerket tre selgere med base i ulike deler av landet i en prosjektgruppe. Disse skal jobbe mot rørleggere, arkitekter og konsulenter for å kunne drive innsalg i forkant av prosjekter, og vil ha støtte fra de øvrige selgerne ved behov.

– Vi håper rørleggerne ser mulighetene i disse produktene, og at dette er en serie som kan gi mersalg i et produktområde det til tider kan være litt vanskelig å orientere seg i med tanke på hva som finnes av produkter. Vi har jobbet lenge med produktutvikling for å komme frem til disse løsningene, sier Ersnes.

– Vi skulle gjerne ha vist fram produktene i vårt store showroom på Luhrtoppen, men det har dessverre ikke latt seg gjøre i koronapandemien. Men for de som er nysgjerrige, kan ta en kikk på dem på nettet. Og det er bare å ta kontakt for de som ønsker å vite mer, sier hun.