Med svennebrev og NM-gull i hånd. Daniel Skancke Wold ble den store vinneren under rør-NM.

Daniel Skancke Wold vant rørlegger NM 2021

Daniel Skancke Wold fra rørleggerbedriften K.Lund AS i Trondheim er årets  vinner under norgesmesterskapet i rørleggerfaget 2021. – Det føles veldig rart og spesielt. Det var mye stress de siste dagene, sier en stolt Daniel Skancke Wold.

0

Kandidatene fra Viken, Oslo, Trøndelag, Vestlandet og Nord, har blitt bedømt etter nøyaktighet, vater og lodd. Etter tre dager med konkurranse, var det til slutt Daniel Skancke Wold som gikk til topps.

Han har jobbet i ca. ti timer hver dag med å ferdigstille alle komponentene. Det føltes derfor ekstra deilig da seieren endelig var i boks.

I premie stikker Daniel av med mesterutdanning, i tillegg til en gavepakke av utstyr, og egen tur til Purus sin fabrikk i Sverige.

Her ser vi alle deltagerne under Rørlegger NM på Bygg Reis deg 2021 med hvert sine svennebrev. Markus Grefslie (Askim & Mysen Rør), Nicolai Kolstø (Andersen & Aksnes) Sondre Helland (Chr. M. Vestrheim), Daniel Skancke Wold (K. Lund) og Håkon Meyer Aressønn Lundeng (Caverion).

Tok svenneprøven i samme slengen
Som en del av arrangementet, gjennomførte utøverne svenneprøven i tillegg til å konkurrere mot hverandre. En egen jury bedømte arbeidet deres, og vurderte deres innsats gjennom prøven.

Utøverne har blant annet valgt ut materialer selv og gjort sine egne forberedelser. Enhver prosess har blitt dokumentert nøye og også vurdert av utøverne selv.

Noen av komponentene som utøverne har vært nødt til å installere, er et kombinert sanitæranlegg, utslagsvask og dusjkabinett, og eget varmeanlegg med varmepumpe.

Fornøyd med utførelsen
Sverre Sandbraaten i Rørleggerbedriftenes opplæringskontor i Østfold, har fulgt med på konkurransen som har foregått på Bygg reis Deg-messen i Lillestrøm.

Han er mektig imponert over utøvernes innsats:

– Alle har gjort en veldig god jobb og klart å bli ferdige. Det er veldig bra gjennomført av alle, sier Sverre Sandbraaten.

På spørsmål om hvorfor rør-NM er viktig å arrangere, sier Sandbraaten:

– Rør-NM er viktig for å vise frem faget vårt. Dette er en ypperlig mulighet til å dele variasjonen i rørleggerfaget, og gi et bilde av hvordan rørleggere arbeider. Vi ønsker å gi unge et innblikk i faget, slik at flere vil bli rørleggere, sier Sandbraaten.