Ventistål med EPD på egenproduserte spirorør og firkantkanaler

Ventistål har fått EPD`er (Environmental Product Declaration) for sine egenproduserte produkter, nemlig spirorør og firkantkanaler. Begge disse Ventistål produktene har nylig fått verifisert, godkjent og publisert sine EPD`er i samarbeid med Østfoldforskning.

0

– Økende krav til dokumentasjon på både store og mindre prosjekter, gjør at vi nå er stolte av å kunne presentere dette på våre egne produkter. Vi setter store krav også til våre leverandører på å kunne fremlegge dokumentasjon, så å kunne ha dette på selve grunnstammen hos Ventistål ser vi er på sin plass, skriver Ventistål i en pressemelding.

EPD`ene er nå publisert på nettsidene til EPD Norge:
EPD for Spirorør NEPD-2144-971-NO
EPD for Firkantkanaler NEPD-2145-971-NO

– Vi har levert disse produktene i mange år, og med de økende krav fra myndigheter, kunder og markedet, spesielt til byggeprosjekter hvor BREEAM sertifisering er et krav, er det nødvendig med denne type miljødeklarasjon. Ventistål er en ledende leverandør innen ventilasjon i byggebransjen, og vi har en stor og viktig jobb foran oss med å strukturere og gjøre tilgjengelig all dokumentasjon enkelt og greit for de som trenger den.

Miljødeklarasjonen EPD skal dekke behov for å synliggjøre produktenes miljøprestasjoner ikke bare under bruk, men også under hele livssyklusen. En EPD dekker dette behovet.

– Vi har også nylig fått et produktsertifikat for tetthetsklasse D (PS 3605 utstedt av Sintef) for sirkulære kanaler fra Ø160mm – Ø310mm inkl. overganger, bend, skjøtestykker og blindlokk, skriver de avslutningsvis i pressemeldingen.