Her ser vi flesteparten av Team Østlandske samlet på Sørenga før en treningsøkt torsdag denne uken. Denne økten var rundt 7-8 mil. Så gutta i temaet tar dette seriøst, og kombinerer trening og sosialt kameratskap. På bildet ser vi i første rekke fra venstre: Peter Storaas, Storaas og Hermansen AS, Stian Sandtov, Eriksen og Jensen AS, Bjørn Grimstad og Terje Bjørk fra Korsvold Rør AS, Andreas Bergersen, Bergersen VVS , og Helge Ranheim, Østlandske VVS AS Bak fra venstre ser vi: Lasse Rypdal fra Danfoss AS, Kristian Ranheim, Østlandske VVS AS, Svein Øyrås, Heidenrich AS , Anders Ranheim, Østlandske VVS AS, Krister Larsen, Andersen og Larsen AS, og Marius Rossing, Rossing Rørleggerbedrift AS På denne økten manglet Marius Mithasel Mithassel Ingeniør og rørleggerbedrift AS , Ole Magnus Småriseth, Ahlsell, og Patrick Fjeld fra Østlandske VVS AS

«Team Østlandske» vil trimme rørbransjen

- Vil skape litt blest om bransjen og skape gode forbilder:

0

– Dette skaper samhold og god helse på tvers av bedrifter og kjedetilknytninger i VVS-bransjen. Målet er å skape en arena med fokus på trening og sosialt samvær og er langt mer givende enn den tradisjonelle fredagspilsen!

Det sier Helge Ranheim (daglig leder i Østlandske VVS) og Marius Rossing (rørleggermester og medeier i Rossing Rørleggerbedrift ), to av initiativtakerne bak Team Østlandske, til VVSforum. Helge har tatt ansvar for det økonomiske for sykkellaget, mens Marius har rollen som lagleder.

– Det hele startet som en samtale mellom Helge, Andreas Bergersen og meg på et fellesmøte i regi av Rørentreprenørene, forteller Marius.

– Det ble nevnt rundt bordet i en pause at det hadde vært moro å sykle Trondheim-Oslo. Jeg svarte at det ikke hadde vært meg i mot, og at jeg gjerne kan sykle i morra. Jeg har jo gjort det noen ganger før og savnet å komme ut og i form igjen. Dagene blir fort preget av mye rutiner både hjemme og på jobb, da er det viktig å ha noe annet ved siden av.

Hjulet begynte å rulle
Det ene ordet tok det andre, og slik begynte hjulet å rulle.

– Det er mange i nettverket vårt som har vært aktive innenfor ulike idretter tidligere, og gruppa vokste fort. Flere kjøpte seg egne sykler og sykkelruller, og meldte seg klar for innsats. I dag er vi 16  ivrige landeveissyklister som trener en til tre ganger i uka sammen. Foreløpig har vi ikke satt noe tak på hvor mange vi vil bli.

Marius er beskjeden når han snakker om egne meritter, men vi kan opplyse at han i tillegg til Den store styrkeprøven på 550 km også har syklet ritt som Randsfjorden Rundt (152 km) og Nordsjørittet (90 km). Enda råere, er deltagelsen i en rekke triatlon- inklusiv ekstremvarianter som Norseman og Ironman.

Helge Ranheim er ikke akkurat en ukjent mann i idrettssammenheng han heller, som tidligere norsk og nordisk tungvektsmester i boksing!

Saken fortsetter:

Her ser vi temaet uten sykler.

– Men vi har en i gruppa som har syklet Trondheim-Oslo 18 ganger, samt en tidligere aktiv svømmer og en alpinist. Så her er det mange sprekinger, understreker de.

Østlandske VVS
Det er Østlandske VVS som er sponsor for teamet og som er profilert på trøyene, derav navnet Team Østlandske.

– I tillegg har vi et utvalg leverandører som sponsorer. Mange har villet bidra med sponsormidler eller være en ressurs på andre måter. Samtidig har vi vært veldig selektive, og deltagerne står i utgangspunktet selv for utstyr og kostnader, om de ikke får bidrag fra egen arbeidsplass. Det viktigste for oss er å få med syklister med den rette innstillingen.

Klart for restart
Konstitueringen av laget og organiseringen av treningene hadde så vidt startet da koronakrisen inntraff og landet ble lukket ned. Det gjorde at de har måttet improvisere samlingene og øktene innen de nå kan restarte prosjektet igjen.

– Vi satser på et par, tre faste økter i uka, men alle har selvsagt ikke mulighet til å møte hver gang. Her kan man henge seg på når det passer. I tillegg legger vi ut egentrening på Facebook-gruppa, slik at vi motiverer og inspirerer hverandre.

– Både treningsgrunnlaget og ambisjonene vil selvsagt variere noe innad i laget, så vi må finne et nivå som passer alle. Men dette er ingen strikkeklubb, det er tøffe økter som venter de som får innpass på laget, presiserer de.

Saken fortsetter under bildet:

Disse to er sentrale i Team Østlandske. Marius Rossing (tv) er lagleder for teamet, mens Helge Ranheim er hovedsponsoren for sykkelsatsingen.

Opptatt av bransjen
I tillegg til at de ønsker å komme i form, er en fellesnevner for alle deltagerne at de er genuint opptatt av bransjen.

– Teamet representerer alt fra store konsern til enkeltmannsbedrifter. Her er det faget som er viktig under og mellom øktene når vi er samlet, ikke antall ansatte eller årlig omsetning. Her kan vi sitte på sykkelen og svette og dele erfaring samtidig.

– Med dette initiativet ønsker vi å skape litt blest om bransjen og skape gode forbilder. Det kan være et lite bidrag til å øke rekrutteringen til VVS-fagene, sier Helge.

– At slike initiativ kommer fra bedriftene selv, er nok ikke hverdagslig. Men vi håper det skaper positivitet og inspirer andre til å gjøre noe tilsvarende. Det kan jo være hva som helst av fysiske aktiviteter, legger Marius til.

–  Og det er slett ikke umulig at vi også drar i gang en skigruppe til vinteren.

Arrangere eget ritt
Slik situasjonen er for tiden, er det usikkert når de store arrangementene igjen går i tråd med terminlistene. Derfor leker de litt med tanken om å arrangere et eget, internt ritt. Kanskje 25-30 mil med innlagt overnatting.

– Det kan være et fint mål å trene mot, samtidig som det vil gi rom for sosial hygge. Det er viktig å ha noen mål å se fram mot. Så får vi se hvor hårete de målene blir når teamet har fått satt seg skikkelig, sier to av de sporty ringrevene i rørfaget.

Saken fortsetter under bildet:

Her ser vi teamet i fin driv på Gamle mossevei mellom Hvervenbukta og Hjulet ved Vinterbro, under torsdagens trening.

Mange gode syklister
I gruppa er det mange gode syklister som har syklet mye tidligere, så det er en erfaren gjeng som nå samles og trene mot et felles mål.  En av ringrevene er Terje Bjørk som sammen Helge har sin rørleggerbakgrunn fra Oras.
– Terje var en ivrig og god syklist som faktisk ble sponsa av Oras i sin tid, og han har syklet Nordisk mesterskap i lagtempo i sin yngre utgave. Sammen med Helge er de to godt voksne karene aktive, og holder seg i utrolig god form, samt at begge jobber like hardt i faget enda, dog i litt forskjellig setting. Men at disse to sammen må være Norges sprekeste rørleggere over 60 år, tror jeg det ikke er så mange som er uenig med meg i, sier den ultra trente laglederen for temaet avslutningsvis til VVSforum.

Sponsorer utover Østlandske VVS AS som hovedsponsor er følgende:
Storaas og Hermansen AS, Bergersen VVS AS, Tece Norge AS, Rossing Rørleggerbedrift AS,Heidenreich AS, Danfoss, Armaturjonsson, Ahlsell, og Waterguard.