På standen til Nortura PROFF var det hektisk aktivitet under hele messen. Her ser vi et fornøyd team som poserer foran Optima - serien til Oras. På bildet ser vi Arne Brimi ( nr. to fra venstre), Lars Erik Fossum , Oras, Susanne Halck, Oras, og helt til høyre Designer Dinh Tran i Nortura Proff.

Oras sponset Nortura PROFF og kokkene til Arne Brimi under SMAK 2020

Under SMAK 2020 på Norges Varemesse nylig, fant vi Oras Armatur representert med både personer og kraner. SMAK – messen som arrangeres annet hvert år er den viktigste møteplassen for alle som jobber med mat og drikke i Norge. – Vi ser at storkjøkken og restaurantbransjen er et nytt spennende marked for oss med våre hybrid- og berøringsfrie kraner, sier Susanne K. Halck i Oras Armatur.

0

Under messen på Lillestrøm hadde Oras sponset Nortura PROFF med tre Optima kraner. Nortura hadde rigget en stor stand med et eget kjøkken, hvor noen av Norges beste kokker jobbet høyeffektivt under alle messedagene.

Krav til produktene
Dinh Tran, designer i Nortura PROFF, er opptatt av kvalitet og design, og er med på tilrettelegge konseptutvikling, og drifting av Nortura PROFF mot restaurant og storkjøkken i Norge. PÅ SMAK 2020 var han ansvarlig for både stand og design, og ikke minst opptatt av kokkenes arbeidsforhold.

– Det som er viktig i vår produksjon og som leverandør til restauranter og storhusholdning, er kvalitet, funksjonalitet, og ikke minst hygiene. I tillegg er jeg selvfølgelig opptatt av design, siden jeg er designer. Jeg har hatt ansvaret for denne messen i mange år, og har brukt Optima-serien til Oras i alle disse årene. De ivaretar de kravene vi setter til matproduksjon, både med berøringsfri funksjon, hendler, og en høy og fleksibel tut med muligheter for ulikt strålemønster som gjør det enklere å tilberede mat. I tillegg liker jeg displayet som hele tiden viser vanntemperatur, det er en sikkerhetsfunksjon jeg setter pris på, sier Dinh Tran.

Nortura tenker også miljø og Dinh er litt forundret over at ikke det er mer fokus på vannsparing i rørbransjen. Han påpeker at de er opptatt av at alt de bruker og produserer, skal være miljøvennlig og kompostbart.
– Alle produktene og emballasjen vi bruker er kompostbart. I tillegg ønsker Nortura å fremheve vår kvalitet i hele verdikjeden i forhold til råvarer og miljøtenkning. Det er et bevisst valg, og vi må tenke helhet både mot proff- og forbrukermarkedet. Derfor er jeg litt forundret over hvor lite man trekker frem vannsparing som et viktig miljøtiltak i rørbransjen mot sluttforbruker. I dag har vi vann nok, men mange andre land sliter med tilgang på den ressursen. Mitt budskap er at vi må bruke produkter som bidrar til mindre sløsing på alle områder.

Saken fortsetter under bildet:

Her ser vi to av modellene i Oras Optima-serien som Nortura brukte under SMAK 2020. Begge har berøringsfri betjening, samt EasyGrip-hendler for varmt og kaldt vann.

Design og funksjonalitet
– Før satte jeg designet til en kran øverst, noe kokkene våre ikke var så opptatt av. De hadde mer oppmerksomhet på brukervennlighet, funksjonalitet og hygiene. Nå vil jeg si at synet er mer delt fra begge sider. Jeg merker kokkene er mer opptatt av design, og jeg ser helt klart betydningen av hva de setter som de viktigste kriteriene for en kran. Samtidig som jeg vil ha en lekker kran på kjøkkenet, og jeg har faktisk en Oras Optima hjemme på mitt eget kjøkken, påpeker Dinh.

Oras ser muligheter i dette markedet
– Oppmerksomheten på berøringsfritt og hybridkraner øker. Våre hybridkraner og spesielt Oras Optima-serien er svært praktiske inn mot det profesjonelle kjøkkenet som storkjøkken og restaurantbransjen, og ikke minst hjemme. Man kan tenke seg selv, det kan fort bli en grisete kran når man forbereder mat, og da er det helt nydelig at sensoren, uten berøring, utløser vannet – både praktisk og veldig hygienisk.
– Nå ser vi at fokuset på håndvask virkelig har skutt fart i forbindelse med koronautbruddet. Folk vasker hendene som aldri før, og jeg tror det vil vedvare, kanskje ikke i like stor grad som under denne epidemien. Men jeg tror dette vil sette fart på berøringsfrie og hybridkraner generelt. Derfor er våre Optima hybridkraner geniale, man slipper å grise ned kranen, og samtidig beholder man hygienen. Det setter kokkene stor pris på, understreker Halck.

Lars Erik Fossum påpeker videre at det er viktig for Oras å ta del i brukernes behov, og arbeidsdag.

– Det å være til stede på SMAK – messen, se hvordan kokkene jobber, hva de er opptatt av, gir oss masse input på hva de vektlegger og funksjoner de setter pris på når det gjelder effektiv mattilbereding. Kokkene setter standarden, og når de er fornøyd med produktet, vet vi at dette vil forbrukeren også være. Vi har gode produkter å levere til storkjøkken, restauranter og kokker. Det nyttig å høre hva de vil ha av produkter, sier Fossum til VVSforum.

Under ser man kokkene i sving på standen til Nortura PROFF.

Mer info om Oras Optima finner du her.