Geir Jansen håper flere etablerer podkast for å fremme byggebransjen:

– Liten investering – STOR nytteverdi

Geir Jansen håper flere etablerer podkast for å fremme byggebransjen:

0

Podkasten «Endelig mandag» i regi av Geir Jansen, daglig leder i Norsk Varmeteknisk Forening (NVF), har blitt mottatt med åpne armer. Nå håper han flere tar etter for å skape økt interesse for byggebransjen.

 – Verken VVS-bransjen – som vi er en liten del av – eller byggebransjen generelt, kan skryte av å være innovative når det gjelder å ta i bruk nye plattformer for kommunikasjon og som interesseskaper for fagene. Jeg kan trygt anbefale podkast som medium for å nå ut med informasjon og skape gode og konstruktive debatter som driver oss framover. Det krever kun en svært liten investering, er enkelt i bruk og utrolig morsomt!

Godt mottatt
Geir innrømmer gjerne at han var spent før første sending gikk på lufta på NRFs hjemmeside, og at det var negative røster som mente «det er bortkastet- glem det».  Ord som snart var gjort til skamme.

– Ja, slike holdninger bare trigger meg til å forsøke, og mottakelsen overgikk selv min

største optimisme. Det geniale med slik kommunikasjon, er at alle innslag blir lagret på hjemmesiden nvf.no og kan hentes opp og spilles av når som helst og hvor som helst – det være seg hjemme i stua på kveldstid, i spisepausen på jobben eller i bilen mellom to oppdrag. Det har knapt gått en dag uten at noen har vært koplet på, sier han.

Innslagene henter han ute hos aktuelle intervjuobjekter, og han kan fortelle at jevnlig blir han kontaktet av bransjefolk som gjerne vil være med i podkasten.

– Da må jeg jo ha gjort noe riktig, konkluderer han.

Ulike temaer
Siden han lanserte «Endelig mandag», har han høstet nyttig erfaring han gjerne deler med seg.

– Ja, dette var jo en ny plattform for meg også, så lærekurven har vært bratt. Eksempelvis varte det første innsalget 45 minutter. Det er altfor langt, det ideelle er 12-12 minutter på hvert tema. Så kan man heller dele intervjuet i ulike temaer.

Teknisk er dette en enkel øvelse, mener han.

– Som et minimum, trenger du jo kun å bruke opptaksmulighetene via smarttelefonen. Men skal du få grei kvalitet, bør du ha en mikrofon og muligheter til å justere lydnivået. Det er jo ikke alle som har mitt stemmevolum!

– I tillegg må du ha enkle redigeringsmuligheter. Men som sagt; dette krever kun en liten investering. Det handler ikke om studioutstyr.

Alle er imidlertid bekvemme i å snakke i en slik setting, og kan ha litt mikrofonskrekk til å begynne med. Da forsøker han å «ufarliggjøre» situasjonen gjennom å skape en god samtale framfor det typiske intervjuet med spørsmål og svar.

Framsnakke bransjen
Geir er ikke i tvil om at podkast snart er en selvfølge for å fremme bransjen, ikke minst for å kunne nå ut til den yngre garden. I så måte vil dette bli en viktig kanal i framtiden, om man liker det eller ikke.

Da VVSforum kontakter NVFs daglige leder, har han installert seg på hjemmekontor og mikrofonen er midlertidig slått av. Men han lover å være på lufta med nye innslag så snart karantenetiden er over og livet normaliserer seg igjen.

– Det er mer enn nok temaer å ta av. I tillegg til det som opptar mine egne medlemmer, beveger jeg meg også utenfor eget fagområde og tar opp aktuelle problemstillinger for hele byggebransjen – fra A til Å. Her vil du finne noe av interesse for alle. Det er bare å følge med!