Vis det i en nettleser Rørleggerkjeden VB Rørleggerkjeden VB logotype Halte i land storkontrakt Rørleggerkjeden VB - 13-05-2019 08:42 CEST Full jubel hos VB-bedriften Svein Klungtveit AS på Sand i Ryfylke da det ble klart at de hadde halt i land en storkontrakt på slamtømming i Sunnhordaland, verdt nærmere 120 millioner kroner. Fra venstre: Svein Klungtveit, Odd Inge Fuglestein, Arnfinn

VB-bedrift fikk kontrakt verdt nærmere 120 millioner

Jubelen sto i taket hos VB-bedriften Svein Klungtveit AS nylig, da det ble klart at rørleggerbedriften fra Sand i Ryfylke fikk tilslaget på slamtømming i Sunnhordaland. En kontrakt verdt nærmere 120 millioner kroner over åtte år.

0

– Klart det betyr svært mye for oss, som en forholdsvis liten lokal bedrift fra Sand, å vinne et slikt anbud som dette, sier administrativ leder Maria Klungtveit.
Hun forteller at bedriften allerede har hatt oppdraget med slamtømming i Sunnhordaland i åtte år, men at de nå måtte ut i en ny anbudskonkurranse med konkurrerende aktører i markedet.
– Derfor er jeg særlig stolt over at kontrakten ble vunnet med knappest mulig margin mot en mye større nasjonal konkurrent. Det ble liksom litt David mot Goliat-følelse av det, sier hun med et smil.

Forlangte innsyn
Da det ble klart at Svein Klungtveit AS vant frem med sitt tilbud, forlangte konkurrenten innsyn, og det ble dermed en ekstra spennende ventetid før man til slutt kunne slippe jubelen løs.
– De fant ingenting å sette fingeren på. Hos oss var alt i orden, både når det gjaldt økonomi, miljø, HMS og gjennomføring. Da smakte seieren ekstra godt, sier hun.
Kontrakten er delt opp i fire-årsperioder, med opsjon på fire nye år, der hver periode har en verdi på 57 millioner kroner.
– Med dette i boks har vi trygget våre arbeidsplasser for åtte nye år fremover, samtidig som vi oppretter flere nye arbeidsplasser i bedriften. I en liten bygd som Sand vil jo dette også ha stor betydning for lokalsamfunnet, med de ringvirkninger det gir, sier Klungtveit.

Base på Stord
Selve oppdraget består i å tømme slam fra syv kommuner i Sunnhordland; Sveio, Bømlo, Stord, Fitjar, Tysnes, Kvinnherad og Austevoll. For å kunne operere på helårsbasis i et så stort område, har bedriften opprettet en base på Sagvåg Stord, bemannet med seks personer.
Samtidig vil det nye oppdraget stille nye krav til både utstyr og biler som er godkjent etter Euroklassen.
­– Ja, nye miljøkrav stiller krav til godkjent materiell, og for oss betyr dette at vi må investere en del millioner på oppgraderinger av både utstyr og bilpark. Men dette er noe vi hadde tatt med i beregningen. Vi er dessuten nylig blitt sertifisert som Miljøfyrtårn-bedrift, som den første bedriften på Sand, og det er vi også svært stolte av, sier Maria Klungtveit.

Teller med
Ifølge driftsleder Odd Inge Fuglestein, vil bedrifter som er miljøsertifiserte som Miljøfyrtårn, stå sterkere i anbudskonkurranser enn andre.
– Vi ser at det teller mer og mer med i konkurranser om oppdrag, og da er det fint å vite at vi scoret full pott på alle punkter, sier en fornøyd driftssjef i Svein Klungtveit AS.
Det hører med til historien at storkontrakten ble behørig feiret på Sand sammen med alle ansatte med ektefeller og partnere, samt en del forretningsforbindelser.
– Ja, som seg hør og bør i en slik anledning, måtte det jo markeres skikkelig. Det ble en storstilt fest for alle her på Sand, sier en like fornøyd Maria Klungtveit.

Fakta Svein Klungtveit AS:

* Rørleggerbedrift etablert på Sand i Ryfylke i 1977
* 21 heltidsansatte
* Medlemsbedrift i VB, med egen butikk.
* Totalentreprenør som leverer rørleggertjenester, transport, utleie av container, slambehandling, grave- og grunnarbeid, samt betongarbeid.