Tom Cooper er ny daglig leder i ebm-papst

Tom Cooper er ansatt som ny daglig leder i ebm-papst`Norge med kontor i Oslo. Cooper har fungert i stillingen siden sommeren i år. Han er utdannet økonom, og har tidligere jobbet for Forsvaret, Coca Cola og Sev. Dahl.

0

Cooper har lang fartstid i ebm-papst og har jobbet i selskapet siden 1987. Han har hatt ansvar for økonomi, noe Cooper vil fortsette med i tillegg til rollen som daglig leder.

Det skriver selskapet i en pressemelding onsdag.

Tom Cooper overtar stillingen etter Gorm Benno, som har vært ansatt som daglig leder i ebm-papst siden 1992. Benno har gått over i en ren salgsstilling og skal etter planen gå av med pensjon neste år.

– Det er med tilfredshet jeg nå overlater daglig leder ansvaret i en velposisjonert bedrift til Tom Cooper som kjenner bedriften like godt som meg, sier Benno.

Ebm-papst AS en del av et verdensledende og globalt selskap innen utvikling, produksjon og salg av energieffektive vifter og EC-motorer. Ebm-papst AS har kontorer i Oslo og Trondheim. I regnskapsåret 2018/19 oppnådde selskapet globalt en omsetning på rundt 2,2 milliarder euro. Over hele verden har ebm-papst rundt 15 000 ansatte på 18 produksjonssteder og i 57 salgskontorer.