Hannu Saastamoinen, konsernsjef i Swegon Group

Swegon kjøper Klimax AS

Swegon Group AB har kjøpt Klimax AS, en leverandør av kjøle- og varmeprodukter for inneklima i Norge.

0

“Vi er i dag ledende innen ventilasjon i Norge. Med et tillegg av varme- og kjøleløsninger vil vi kunne tilby våre kunder et fullt produktspekter for inneklima, sier Hannu Saastamoinen, konsernsjef i Swegon Group i en pressemelding. Han fortsetter; “Vårt spekter av HVAC produkter og systemer kombinert med våre tjenester gjør oss unike i Europa. Klimax vil bidra med kompetanse innen kjøling og oppvarming, og et sterkt kundefokus. Oppkjøpet gir oss en plattform å vokse videre på, og vi vil tilby Swegons varme- og kjøleprodukter ved å benytte Klimax regionale kontorer i Norge. ”

Stig Erik Gunnarsrud, adm. dir. i Klimax sier; “Vi er glade for å gå sammen med Swegon, en sterk merkevare i ventilasjonsbransjen i Norge og med et langsiktig perspektiv. Det er veldig god match hvor vi har et felles fokus på å levere gode løsninger for det beste inneklima. Vi gleder oss til fortsatt vekst og å utvikle organisasjonen vår som en del av Swegon Group. ”

Klimax ble grunnlagt i 2001 og har 12 ansatte ved 6 avdelinger, Hamar, Oslo, Moss, Haugesund, Stavanger og Bergen. Omsetningen i 2018 var ca. 66 millioner kroner.