Det nye Rådhsuet i Sandnes kommune har blitt et signalbygg i regionen. Daglig leder i VB-Rørleggeren Torgersen AS, Arne Torgersen er svært fornøyd med oppdraget og måten alle ansatte har bidratt, for at dette har blitt et svært vellykket prosjekt for bedriften.

Storjobb til lokal VB-bedrift i Sandnes

VB-Rørlegger Arne Torgersen AS har nettopp avsluttet et av sine største prosjekter noensinne. Rørleggerbedriften har utført alle rørarbeidene i det nye rådhuset i Sandnes kommune som har blitt et signalbygg i regionen. Kontrakten og omfanget på jobben var på hele 15 millioner.

0

Det nye rådhuset i Sandnes er overlevert, og VB-rørlegger Arne Torgersen er stolt over den jobben de som lokalt firma fikk tildelt.

Torgersen synes det var kjekt å få være med på en jobb i et bygg alle i Sandnes har et forhold til.
– At en lokal VB-bedrift blir valgt ut til å utføre rørleggerarbeidet i et slikt signalbygg som det nye rådhuset er blitt her i byen, det setter vi stor pris på. Her har alle i bedriften bidratt stort.

Eldst i byen
VB Rørlegger Torgersen er Sandnes eldste rørleggerbedrift, grunnlagt av Arnes bestefar Ingvald Martinius Torgersen i 1915. I dag er det fjerde generasjon som driver bedriften, mens femte generasjon er på vei inn, nemlig Arnes datter Annlaug, som i 2016 besto svenneprøven som rørlegger.

Da Sandnes kommune vedtok å bygge et nytt, moderne og klimavennlig rådhus for 350 medarbeidere, ble hovedentreprisen tildelt Entreprenør Kruse-Smith. De valgte VB Rørlegger Torgersen som underentreprenører for det omfattende rørleggerarbeidet i nybygget.

Torgersen forteller at hovedentreprenør Kruse-Smith stilte strenge krav til underleverandører, og krevde utfyllende og god dokumentasjon for rørleggerarbeidene i bygget.
– Men dette oppfylte vi uten problemer, og mye av dette kan vi takke vårt verktøy VB Smart for.

Et pilotprosjekt
Nye Sandnes Rådhus er blitt byens nye storstue, strategisk plassert i indre Sandnes havn. Det ferdige bygget rommer mer enn 350 arbeidsplasser, bystyre- og formannskapssal, og et stort servicetorg for byens innbyggere.
Både rådhuset og det omliggende havneområdet i Vågen i Sandnes, var en del av et pilotprosjekt i samarbeidsprogrammet Framtidens Bygg; et prosjekt som Norske arkitekters landsforbund og Lavenergiprogrammet står bak. Dette programmet har som mål å utvikle gode og klimavennlige bygg og områder rundt omkring i landet.
Sandnes nye rådhus er derfor bygget etter passivhus-standard, der miljø og energi har fått stort fokus. Blant annet er det lagt inn både fjernvarme og fjernkjøling i bygget, og samlet sett vil bygget gi omlag 50 prosent lavere klimagassutslipp enn det som er vanlig for bygg på samme størrelse

Flott resultat
– Dette er et av de største oppdragene vi har vært med på, og det er klart jeg er stolt over den jobben mine medarbeidere har utført, det er ikke småtterier, sier Torgersen.

Han opplyser videre at deres rørleggerarbeider beløp seg til 15 millioner kroner pluss moms, og på det meste hadde bedriften 10- 12 personer på jobben.

Før kommunen tar stilling til en drifts- og vedlikeholdsavtale, skal den lokale rørleggerbedriften stå for prøvedrift i ett år fremover.
– Vi gleder oss stort over et flott utført arbeid, og over det ferdige resultatet som nå står der. Nå er vi klare for videre oppdrag, gjerne i tilsvarende størrelse, sier den daglige lederen i Rørlegger Torgersen AS.