På bildet ser vi fra venstre: Tom Fjordvang og Roar Syvertsen fra Resideo, og Simon Prent Olsen og Christian Klemo fra Smart Rør AS.

Smart Rør velger varmestyrings-systemet evohome fra Resideo

Ønsker å benytte ny teknologi som optimaliserer energiforbruket:

0

Smart Rør AS er en rørleggerbedrift som ser nye muligheter i Smart home løsninger. Firmaet fra Tønsberg ønsker å ta del i dette markedet, og ser at kunnskap og kompetanse på dette feltet gir de flere ben å stå.

– Vi har valgt å samarbeide med Resideo for å kunne tilby våre kunder smarte løsninger for rom- og varmestyring. At evohome bruker trådløs kommunikasjon mellom komponentene for styring av temperaturen og Wifi for kommunikasjon med mobiltelefon og PC, er fremtiden, sier daglig leder Simon Prent Olsen, og rørleggermester Christian Klemo i Smart Rør AS.

Å styre og regulere temperaturen på romnivå er avgjørende for både komfort og energisparing. Tradisjonell termostat direkte på radiator er en enkel og grei løsning, men trådløse, digitale løsninger er framtiden.

– For nesten et år siden ble Honeywells’ forretningsområde til hus og hjem skilt ut under navnet Resideo. Endringen varslet en klar offensiv på produkter for varmestyring. Honeywell er pioneren innen varmestyring i hjem, og den første romtermostaten ble faktisk satt opp mens revolverkamper var vanlig i Det ville vesten. I dag fortsetter Resideo i frontlinjen med smarte løsninger innen varme- og kjøleregulering av rom. Mange systembyggere velger derfor nettopp Resideo-produkter til sine installasjoner, sier Roar Aarø Syvertsen, Snr Technical Support Specialist i Resideo.

Trådløs temperaturstyring
Det siste innen temperaturstyring fra Resideo er å ta i bruk Wifi til styring av temperaturen på romnivå. Systemet evohome har allerede vært på markedet i ti år, og er beregnet for både vannbåren varme og varmekabler. Systemet bruker trådløs kommunikasjon mellom komponentene. evohome består av temperaturfølere på vegg eller på radiator, en sentral som styres via app og selve reguleringsenhetene som også er trådløse, og som enten kan stå i den vannbårne varmesentralen, på en radiator eller i forbindelse med hver enkelt el-kurs.

Saken fortsetter under bildet:

– Via evohomesentralen kan man med en app styre og bestemme grensene for temperaturen i hvert enkelt rom. Hvis man for eksempel skal på hytta eller er mye bortreist, kan man programmere når varmen skal slås på i hvilke rom, og hvilke temperaturer de forskjellige rom skal ha. Her er det virkelig penger å hente på energisparing, samtidig som man får full komfort for hver krone man bruker, man slipper å endre innstillinger etter vær og vind, forklarer Syvertsen.

Se video om evohome

Med ett trykk på appen kan man sette boligen i feriemodus, senke temperaturen inntil man gir beskjed om når den skal varmes opp til bruk.

– I tillegg kan evohome integreres med Google Home og Amazon Echo & Alexa samt IFTTT. Man kan dermed styre temperaturen hjemme med stemmen via Google Home som svært mange har anskaffet seg den senere tid. «OK Google, sett temperaturen i stua til 22 grader!» og «OK Google, hva er temperaturen på soverommet?» er eksempler på kommandoer som systemet responderer på i løpet av ett par sekunder. Det er jo veldig spennende, påpeker Syvertsen.

– Jeg synes det er spennende at nye aktører i rørbransjen vil satse på våre produkter, sier salgsansvarlig Tom Fjordvang avslutningsvis.