Camilla Cox Barfot fra Kråkerøy Rør i Fredrikstad er rørleggeren med flest stemmer så langt i kampen om å bli Norges hyggligste håndverker.

Rørleggere preger listen i kåringen av Norges hyggeligste håndverker

De nominerte i kampanjen Norges hyggeligste håndverker 2019 har foreløpig fått mer enn 102 000 stemmer. Vi finner hele fire rørleggere på topp 10-listen. Høyest plassert er Camilla Cox Barfot fra Kråkerøy Rør i Fredrikstad.

0

De nominerte i kampanjen Norges hyggeligste håndverker 2019 har foreløpig fått mer enn 102 000 stemmer. Vi finner hele fire rørleggere på topp 10-listen. Høyest plassert er Camilla Cox Barfot fra Kråkerøy Rør i Fredrikstad.

Per i dag topper tømreren Emil Andre Gudøy Pettersen fra Nordland listen over de nominerte med flest stemmer. Cox Barfot er nummer fem, plassen foran Frøya Skogerbø Kjellevold i Hagenes AS i Bergen. På syvendeplass finner vi Kais Ibdah i Hadeland Rørservice og på plass nummer ni Charlotte M. Blindheim i Chr. M. Vestrheim i Bergen, viser en oversikt fra NTB.

Her kan du lese mer om kampanjen, nominere og lese resultatene så langt.

Drukner i karrierevalg

Cox Barfot ble kjent i fjor som deltaker i Farmen på TV2. Hun drømte i ung alder om å bli veterinær, og planen var aldri å bli rørlegger. Hun fikk først øynene opp for yrket da hun som 24-åring ble med en venn på jobb.

– I dag drukner man i karrierevalg. Mange søker anerkjennelse gjennom titler, og lever etter hva samfunnet definerer som suksessfullt. Det folk glemmer, er at man sitter igjen med mange hundretusen i studielån, i motsetning til yrkesfaglig utdanning hvor man får betalt i lærlingeperioden og gå rett ut i jobb uten gjeld. Samfunnet går ikke framover når alle skal ta en mastergrad, sier Cox Barfot i en pressemelding fra Oras som er hovedsponsor for rørleggerkategorien.

Skal heve anseelsen

Mange bransjer skriker etter flere lærlinger, men håndverkeryrkene har lav status. Målet med kampanjen Norges hyggeligste håndverker er å bedre omdømmet og status for fagene. Det nomineres og stemmes i syv ulike håndverkerkategorier.

– Målet med kampanjen er å gi noe tilbake til alle de gode og solide håndverkerne der ute som fortjener ros. Håndverkere i dag har et ufortjent dårlig rykte. Derfor ønsker vi å få frem de positive historiene og vise frem alt det gode arbeidet håndverkere gjør, sier Håvard Bungum, daglig leder i Mittanbud og jurymedlem i kampanjen.

Tidligere i sommer toppet Hordaland listen over de fylkene med flest nominerte, men er nå tatt igjen av Oslo – som ligger på førsteplass med 68 nominasjoner. Men til sammenligning har håndverkerne fra Hordaland fått hele 24 300 stemmer, nesten dobbelt så mange som Oslo.

Jakter på de gode historiene 

Kampanjen Norges Hyggeligste Håndverker er et felles initiativ på tvers av håndverkerbransjene for å skape stolthet og engasjement for yrkene. Det kåres vinnere i syv underkategorier: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger, samt en åpen kategori. Aller høyest henger selvsagt tittelen «Norges Hyggeligste Håndverker 2019» som går på tvers av alle kategoriene.

– For oss er det viktig å heie frem de gode håndverkerne og gi dem en hyllest i hverdagen, det er tross alt håndverkerne som bygger landet. Gjennom kampanjen vil vi vise frem de gode håndverkerne som møter opp når de skal og gjør en skikkelig jobb, sier Bungum.

I tiden fram til finalen den 14. september kan man nominere og stemme frem sine kandidater. Du har med andre ord fortsatt sjansen til å hedre en god kollega og være med på å løfte bransjens anseelse. Norges hyggeligste håndverker arrangeres i år for tredje gang.

Kilde: Skrevet av Rørentreprenørene Norge