LK leverer varme- og tappevann-systemer til Under i Lindesnes

Restauranten Under ligger fem og en halv meter under overflaten:

0

LK Systems leverer løsninger for varme- og tappevannsystemer til Under i Lindesnes, Norge, som er Europas første og verdens største undervannsrestaurant.

Restauranten Under, som ligger på et dyp på fem og en halv meter under overflaten, står klar nå i 2019 og åpner opp for allmennheten i april. Restauranten, som bare har 40 bord, har allerede fått inn over 7000 bordreservasjoner.

Under er designet av arkitektbyåret Snøhetta, og bak prosjektet står brødrene Gaute og Stig Ubostad, eiere av Lindesnes Havhotell. Navnet Under gjenspeiler både arkitekturen som bryter havflaten, men også selve prosessen som bryter med tradisjonelle byggtekniske normer.

Restauranten er med sine metertykke betongvegger og massive akrylvinduer bygget for å tåle trykket fra havet, bølgene og vinden. Til forskjell fra å være et akvarium, fungerer Under som et neddykket periskop – designet som en del av omgivelsene og som et kunstig rev, fem og en halv meter under havflaten med en dramatisk utsikt over det spektakulære marine økosystemet.

Mange lokale entreprenører har vært delaktige i prosjektet, og en av LKs kunder fra mange år tilbake er ERV Teknikk Lyngdal AS som fikk i oppdrag å installere det rørtekniske anlegget i restauranten.

– Vi er glade og stolte over å få være med og levere gulvvarme, tappevann og LP PAL Universalrør A til dette unike prosjektet. Nå ser vi frem imot åpningen av restauranten og ønsker Under masse lykke til, sier Lars Petter Olsen i en pressemelding, daglig leder i LK Systems Norge.