Flexit-direktør Knut Skogstad ønsker å være en ledende aktør innen energieffektive løsninger, og er glad for tildelingen av forskningsmidler.

Forskningsmillioner til Flexit

Forsker på varmegjenvinning av ventilasjonsluften:

0

Flexit på Ørje er en av sju utvalgte Østfold-bedrifter som mottar statlig millionstøtte øremerket forskning. Midlene er knyttet opp mot et prosjekt som ser på mulighetene til å øke varmegjenvinningen på ventilasjonsluft. – Vi er glade for å være med på prosjektet, og har en spennende tid foran oss, forteller direktør Knut Skogstad.

Stortingsrepresentant Ingjerd Schou (H) forteller at myndighetene støtter  forskning som setter bedrifter i Østfold i stand til å utvikle bærekraftige og konkurranserettede løsninger.

– Det gir oss en bedre hverdag ved at det former framtiden, skaper flere arbeidsplasser og redder liv, sier hun.

Energieffektive produkter
Flexit utvikler, produserer og markedsfører energieffektive produkter, tjenester og løsninger for ren og frisk luft til boliger og bygg. Konsernet har 260 ansatte og omsatte i 2018 for nær 600 millioner norske kroner. Om lag 75 av omsetningen komme fra det norske markedet.

Støtten har en ramme på nær 8 millioner kroner, og løper over en treårsperiode.

Forskningsprosjektet skjer i samarbeid med SINTEF og er nå inne i siste fase.

Vil beholde forspranget
– Vår ambisjon er å være ledende på energieffektive løsninger for boliger i et nordisk klima, sier Skogstad til Smaalenenes Avis.

Bedriften har hatt to personer dedikert til dette prosjektet, i tillegg til innkjøp av forskningsressurser  fra SINTEF.

– Vi ønsker å ligge helt i front innen våre fagområder om vi skal beholde forspranget til våre konkurrenter. Det innebærer mer utvikling og forskning.

Flexit er i godt selskap gjennom denne støtten. De øvrige Østfold-bedriftene er Borregaard, Norske skog Saugbruks, Biobe, Orkla Foods Norge, Gentian og Brynild-gruppen.