Didrik Berg Haltvik ble kåret til Norges hyggligste lærling under finalen på boligmessen, Telenor Arena lørdag 14.09.

Didrik Berg Haltvik fra GK Rør er Norges hyggeligste lærling

Rørlegger-lærling Didrik Berg Haltvik fra Trondheim ble lørdag 14.september kåret til Norges hyggeligste lærling under Boligmessa på Fornebu.

0

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksyrkene. Det er tredje gang kampanjen arrangeres. Engasjementet har vært enormt, og juryen fikk en svært vanskelig jobb med å peke ut de aller hyggeligste håndverkerne blant 21 finalister.

Dagens lærlinger er framtidens håndverkere. I jakten på Norges hyggeligste lærling 2019 har juryen sett spesielt etter kandidater som er gode rollemodeller for alle som vurderer å velge håndverksfag. Didrik er så definitivt den rollemodellen vi har sett etter, sier jurymedlem Christel Borge, administrerende direktør i Dipper, mobilselskapet for små og mellomstore bedrifter.

Berg Haltvik jobber i GK Rør i Trondheim, og beskrives som en fantastisk lærling. Han er fornøyd med å gå til topps i kåringen.

For meg betød det mye å bare bli nominert. Det er artig å få litt anerkjennelse for ting man har gjort, og se de rundt seg stemme deg frem. Det viser at de bryr seg, sier Berg Haltvik.

AF Gruppen er bransjesponsor for lærling-kategorien i kåringen, og liker spesielt ambassadør-rollen Didrik har tatt på seg.

Gratulerer så mye til Didrik, en verdig vinner! Å rekruttere gode lærlinger er hele fundamentet for håndverksfagene, og det er artig at vinneren selv er så engasjert i dette. Gjennom å være ambassadør for yrkesfagenes år har han vært med å skape positiv stemning rundt alle håndverksfagene, sier Geir Flåta, konserndirektør for bygg i AF Gruppen.

Berg Haltvik er opptatt av at håndverksfag skal synes, og mener Norges Hyggeligste Håndverker er en viktig kampanje for å løfte frem hva håndverkere gjør.

Som håndverker blir det ofte sånn at det ikke er så lett å se den jobben som gjøres. Derfor er det veldig fint at håndverkere blir løftet frem. Jeg setter stor pris på at andre kan få et innblikk i hva vi gjør, sier Berg Haltvik.

Juryen trekker frem Didriks glede og entusiasme i arbeidet med å styrke rekrutteringen til rørfag.

Det handler mye om å spre glede og entusiasme på fagets vegne. Men det handler også om å gi av egen tid og eget engasjement for å styrke rekrutteringen. Didrik greier begge deler med glans, sier jurymedlem Håvard Bungum, administrerende direktør i Mittanbud.

Vinneren av Norges Hyggeligste Håndverker og vinnerne i de syv ulike bransjekategoriene ble avgjort 14. september under Boligmessen på Telenor Arena.

Vinnerne av Norges Hyggeligste Håndverker 2019:
Nasjonal kåring og kategori rørlegger: Camilla Cox Barfot, Fredrikstad
Norges hyggeligste lærling: Didrik Berg Haltvik, Trondheim
Norges hyggeligste snekker/tømrer: Emil Andre Gudøy Pettersen, Svolvær
Norges hyggeligste elektriker: Kasem Youssef, Oslo
Norges hyggeligste maler: Jan Egil Andreassen, Kirkenes
Norges hyggeligste murer: Therese E. Anderson, Randaberg
Norges hyggeligste anleggsgartner: Linn Jeanette Alexandersen(åpen kategori), Arna

Norges Hyggeligste Lærling vinner følgende premier:
Supergavekort fra kategorisponsor AF-gruppen til en verdi av 15 000,-
Gavekort på varer fra Jotun for 2000,-
Verktøykasse fra Hultafors til en verdi av 2000,-
Drillsett fra TOOLS til en verdi av 1700,

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra mobilselskapet Dipper og Mittanbud og gjennomføres i samarbeid med Renault Norge, Byggenæringens landsforening (BNL), AF Gruppen, Hultafors, Sortimo, Oras Armatur, ELKO, Hey’di, Mesterbrevnemda, TOOLS, Jotun og Boligmessen.

Målet med kampanjen er å skape stolthet og positivt engasjement for håndverkeryrket. Kampanjen gjennomføres for tredje gang, og i fjor ble tømrer Terje Gangstø fra Bergen kåret til Norges Hyggeligste Håndverker.

Vinneren ble kåret av en fagjury under Boligmessen i Telenor Arena lørdag 14. september. Kriteriene for å vinne er en kombinasjon av faglig dyktighet, service og gode kundeopplevelser. I tillegg til å kåre Norges Hyggeligste Håndverker, ble det i år kåret vinnere innenfor de individuelle bransjene: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger og en åpen kategori.