Her klippes snoren under åpningen av Panasonics nye fabrikk i Pilsen, Tsjekkia.

Panasonic flytter produksjon av varmepumper til Europa

Panasonic åpner ny fabrikk i Pilsen, Tsjekkia. Fabrikken skal produsere luft-til-vann varmepumper, og er et resultat av økende etterspørsel og et ønske om å være nærmere det nordiske markedet.

0

Det nordiske markedet etterspør mer av Panasonics luft-vann varmepumpeprodukter og den nye lokasjonen for produksjon og utvikling av deres Aquarea-produkter er et direkte resultat av det. Etterspørselen kommer både fra de som installerer luft-vann systemer i eksisterende hus, men også en stor del fra nybyggermarkedet.

Panasonic selv ser frem til å kunne ha denne ressursen så nærme i fremtidig produktutvikling.

– Vi er veldig stolte av de nye fasilitetene og mulighetene dette gir oss i Norden og resten av Europa. Vi ser en årlig vekst i etterspørselen etter Aquarea luft-til-vann-produkter i Europa og denne nye fabrikken vil møte denne etterspørselen effektivt og på en mer bærekraftig måte, sier Sofia Törnlöf, markedssjef Panasonic Nordic

Raskere leveranser

Panasonic sine luft-til-vann-varmepumper, Aquarea-serien, gir varme, kjøling og varmt vann ved å bruke energien fra luften. Slik er den et billigere, renere og mer bærekraftig alternativ til fossilt drivstoff og elektriske løsninger.

Tidligere har Panasonic fraktet luft-til-vann varmepumpene til Europa fra fabrikken i Malaysia. De nye produksjonsfasilitetene i Tsjekkia gir Panasonic enda bedre evne til å møte etterspørselen og skape en smidigere tilnærming til produktdesign i tråd med europeiske forskrifter. For Panasonics  kunder vil leveransetiden på Aquarea bli redusert takket være korte transportdistanser, noe som også bidrar til å redusere den miljømessige innvirkningen det har å transportere produkter fra Malaysia, skriver Panasonic videre i pressemeldingen.

– Siden 2010 har Panasonic satt standarden for luft-til-vann varmepumper i Europa med sin pålitelighet, enkelhet og innovasjon. Med over 60 års erfaring innen varme- og kjøleløsninger fortsetter Panasonic å utvikle produkter med energieffektivitet og bærekraft i tankene, og sikre en mer energieffektiv fremtid for sine kunder.

I følge planene til Panasonic vil den nye fabrikken, som starter med én produksjonslinje, gradvis øke produksjonen opp til 40 000 Aquarea-enheter årlig, og bli en av hovedfabrikkene for Aquarea.