Daniel M. Kristensen, administrerende direktør i ABK.

Lanserer forsikring for flere typer varmepumper

ABK lanserer varmepumpeforsikring

0

Markedet for varmepumper er i sterk vekst. Nå lanserer importøren ABK varmepumpeforsikring for å gjøre produktene enda mer prisgunstige.

– Varmepumper blir stadig litt bedre, eksempelvis har vi bedre luft/vann-varmepumper, høyere COP-verdier, og nye kuldemedier med lavere GWP-verdier. Den store nyheten vi lanserte på VVS-dagene er allikevel varmepumpeforsikring for private og bedrifter, sier Daniel M. Kristensen, administrerende direktør i ABK.

Selskapet selger varmepumper fra Toshiba, NIBE, Clivet, CTA, Enrad, FrigoPlus og Samsung via datterselskapet Theodor Qviller til faghandlere over hele landet.

Ekstra trygghet med egen forsikring

Selskapet samarbeider med Arctic Forsikring for å kunne tilby en komplett forsikring av hele varmeanlegget.

– Noen forsikringer kan virke unødvendige siden man allerede har fem års reklamasjonsrett. Vi har derfor lansert en forsikring som i tillegg inkluderer skader som skyldes lynnedslag, snøfall eller storm. I tillegg inkluderer forsikringen år seks.  Etter seksårsperioden kan bruker årlig forlenge forsikringen opp til 16 år for luft/vann og luft/luft og 18 år på væske/vann, sier han.

For vannbårende varmepumper dekker forsikringen også kollektoranlegg, gulvvarmeanlegg, akkumuleringstanker, beredere, sirkulasjonspumper og elkasetter.

– Dette er en forsikring som dekker hele varmeanlegget ditt for samme lave pris, sier han.

Han forteller at forsikringen også gir fordeler for faghandleren.

– Om en varmepumpe skulle gå i stykker etter reklamasjonstiden men før forventet, vil forsikringen dempe konfliktnivået og faghandler er sikret betaling for arbeider fra forsikringsselskapet. Arctic forsikrer over 300 000 NIBE varmepumper i Sverige og Finland og erfaringene derifra er veldig gode og rundt 80 prosent av alle solgte NIBE varmepumper blir forsikret, sier han.

Forsikringen som nå lanseres gjelder i første omgang for nye Toshiba og Samsung luft/luft-varmepumper til boligformål, samt NIBE varmepumper for bolig og yrkesbygg.

Vil senke terskelen for varmepumper

Selskapet tilbyr også egne varmepumpelån som kan kombineres med den nye forsikringen.

– Om man velger å kombinerer varmepumpeforsikringen med et varmepumpelån kan vi tilby en varmepumpe uten utlegg og uten risiko. Vi står som garantist for forsikringen og selv om faghandleren forsvinner garanterer vi å orden opp, sier han.

– Tanken er å senke terskelen for å investere i en varmepumpe. Varmepumper er tekniske produkter og mange kunder er bekymret for at ting kan gå i stykker. Med denne forsikringen gir vi trygghet for alle ledd, avslutter Kristensen.