Her ser vi mange meter Europiperør montert i Radisson hotellet i Berlin.

Godt posisjonert med avløps-systemer for høyhus og industrien

Urbanisering og fortetting i storbyene har ført til stadig høyere bygninger. Nå posisjonerer rørleverandøren BLÜCHER seg for økt etterspørsel etter avløpssystemer for høyhus.

0
Torstein Røsholt, produktansvarlig for Europipe i Blücher AS.

– Vi ser at det spesielt i storbyene bygges stadig flere høye bygninger. I slike prosjekter gir våre rørsystemer store fordeler med tanke på brannsikring og monteringsvennligheten. I tillegg er levetiden er viktig moment da kostnadene ved rehabilitering er veldig store, sier Torstein Røsholt, produktansvarlig for BLÜCHER® Europipe.

Lang levetid
Selskapet leverer avløpssystemer i rustfritt stål til boliger, kommersielle bygg, industri og maritim sektor over hele verden.

– Mange bygninger fra seksti- og syttitallet må rehabilitere hele avløpssystemet fordi det opprinnelig ble brukt løsninger med kort levetid. Vi ser derfor store muligheter i forbindelse med prosjektering av bygninger med lang levetid. Nå ser vi at konsulenter i større grad ser på levetid i nye rørinstallasjoner, sier han.

Selskapet har levert løsninger for de fleste signalbyggene i Norge deriblant Operaen, Nasjonalbiblioteket, Nasjonalmuseet, Campus Ås, Tjuvlholmen Hotell og mange andre store prosjekter.

Tåler ekstreme påkjenninger
Rørsystemet er konstruert av et ikke brennbart, rustfritt og syrefast materiale med lav vekt sammenlignet med andre metalliske rør.

– Rørene monteres som et vanlig plastrør med glidemoffer og er lett å håndtere og raskt å montere. Vi er derfor godt posisjonert for høyhus og bygg med lange levetid. Vi leverer rørsystemer til store leilighetsbygg, hoteller, næringsmiddelindustrien, og alle type bygninger med fokus på hygiene. Rørene er spesielt godt egnet til kjemikalier og høye temperatur. Selv under spesielt harde og ekstreme forhold er rørene i praksis evigvarende, sier han.

Saken fortsetter under bildet:

Det begynner å bli mange høyhus i Norge. Herfra Barcode i Oslo. Foto: Shutterstock

Fokus på HMS og arbeidsmiljø
Fordelene med det lette vekten er mange, deriblant enkel og raskere montasje.

– Vi opplever et økende fokus på arbeidsmiljø i byggebransjen. Ved hjelp av Europipe slipper bygningsarbeiderne tunge løft i prosjektene. Løsningen gir i tillegg store fordeler på byggeplassen siden de er enkle å montere, sier Røsholt.

Selskapet har også lenge levert rørsystemer for den maritime industrien.

– Innen offshore-sektoren har vi levert rørsystemer til blant annet Hurtigrutene og Johan Sverdrup-plattformen. Vi merker nå at offshore tar seg opp igjen etter noen år med nedgang, sier han.

Live Nornes Westli, salgskonsulent BLÜCHER Norway.

Forbedrer produktene fortløpende
Selv om rørbransjen ikke har spesielt høy innovasjonsgrad jobber selskapet hele tiden med å forbedre løsningene.

– Vi er opptatt av å hele tiden finne bedre hygieneløsninger for blant annet næringsmiddelindustrien. Det handler om å tilrettelegge for mest mulig rasjonell drift og forenklet renhold av sluker og renner. Vi ser på hvordan løsningene kan gjøres rengjøringsvennlige og driftsmessig mest mulig optimale. Vi jobber derfor hele tiden med små endringer på sluk og avløp, avslutter han.