- Vi i Korsbakken har fått være med å designe denne serien. Den høye servantkrana har blant annet 141mm tut, slik at den passer perfekt til våre bolleservanter som blant annet Sicilia fra Bathco, sier Helene Iversen hos Korsbakken.

Ny kranserie fra Damixa

Damixa introduserer Silhouet som består av et utvalg av kraner for kjøkken, servant og dusjprodukter.Serien er designet av den danske designduoen Halskov & Dalsgaard, som med Silhouet fortsetter Damixas tradisjon med kraner i dansk design og kvalitet i verdensklasse.

0

– Silhouet er en komplett serie og inneholder kraner for kjøkken, servant og dusjprodukter med termostat, hånddusj og en elegant “flytende” takdusj. For servanten kommer Silhouet i tre forskjellige høyder, slik at den elegante kranen også passer til en høy bolleservant montert på toppen av benkeplaten, sier Arne Korsbakken som er daglig leder i Korsbakken Trading AS, den norsk leverandør av Damixa i en pressemelding.
– På innsiden er det også tenkt på ting ned til den minste detalj. Damixa tilbyr flere smarte og unike Damixa-funksjoner som øker komforten og sparer vann og energi: kaldstart, anti-skolding, Rub Clean og Eco Save.

Når design er fornuftig
– Silhouet representerer alt Damixa står for: Skandinavisk design med enkle linjer, produkter av uovertruffen kvalitet og har skarp fokus på å redusere vann- og energiforbruk, sier Korsbakken.

Han gleder seg over resultatet av samarbeidet med Halskov & Dalsgaard Design, som blant annet understreket at designfirmaet og Damixa har de skandinaviske røttene til felles:
– Begge selskapene er forankret i skandinavisk designtradisjon. Damixa og designerne deler den oppfatning at design og funksjon skal henge sammen og gir mening for brukerne. Silhouet er essensen av nettopp disse verdiene, påpeker han.

Prisbelønte designere
Bak Halskov & Dalsgaard Design står Christina Halskov og Hanne Dalsgaard, som siden 1990 har designet et bredt utvalg av produkter til Stelton, Holmegaard, IKEA og Sticks’n’Sushi. Duoen har – som Damixa – vunnet flere priser for produktdesign.

– Med Silhouette var målet å skape en serie inventar i design og kvalitet som varer i mange år, sier Christina Halskov, “kranen er både ett funksjonelt praktisk objekt og designelement i moderne hjem. Silhouet er vår idé om moderne, enkel og innbydende familie av armaturer, som det er en fryd å bruke i hverdagen,” sier hun.

Korsbakken er en direkteleverandør til VVS bransjen med over 40-års erfaring.