Illustrasjonsfoto. ÅF.

ÅF vil kjøpe det finske konsulentselskapet Pöyry

Blir Nordens største konsulentselskap

0

Svenske ÅF vil kjøpe finske Pöyry for 6 milliarder norske kroner. Målt i omsetning vil det fusjonerte tekniske konsulentselskapet bli Nordens største med en årsomsetning på over 18 milliarder norske kroner.

Det svenske tekniske konsulentselskapet ÅF, som har flere avdelinger og et arkitektfirma i Danmark, er på vei til å bli Nordens største. Det skriver tu.no.

Firmaet har ifølge en pressemelding og en nettside dedikert til kjøpstilbudet tilbudt seg å kjøpe det finske konsulentselskapet Pöyry for 6 milliarder norske kroner.

Hvis tilbudet blir akseptert av Pöyrys aksjonærer, vil det sammenslåtte konsulentselskapet få 14.550 heltidsansatte og omsette for over 18 milliarder norske kroner i året. Det er mer enn svenske Sweco, som hittil har ledet de nordiske konsulentenes konkurranse med en omsetning på 16,9 milliarder svenske kroner i 2017, skriver tu.no

Til sammenligning hadde Danmarks største konsulentselskap, Rambøll – som forøvrig kjøpte en avdeling av Pöyry i 2014 – en omsetning på ca. 14 milliarder norske kroner i fjor og hadde 12.500 heltidsansatte.