Toto dusjtoaletter har de senere årene fått flere utmerkelser på grunn av sine skylle egenskaper, blant annet for fremragende hygiene, og hvor den bakterielle forurensingen fra toalettetskylling er redusert med 90 prosent.

Korsbakken lanserer Toto dusjtoaletter i Norge

Verdens største produsent av sanitærprodukter er nå tilgjengelig i Norge. Korsbakken Trading har inngått samarbeid med danske Lindgreen og Cordes som har agenturet for Toto i Skandinavia.

0

– I første omgang vil vi selge dusjtoaletter og vanlige vegghengte modeller fra Toto og det er spesielt hygiene og funksjon som er Totos største fordeler. Med ett helt unikt dysesystem i dusjtoalettene sammen med Tornado Flush spyling av vannet, er det slik at det ikke utvikles noen form for bakterier og vannsprut på utsiden av skålen, forteller daglig leder Arne Korsbakken.

Dusjtoalettene
Korsbakken sier at det er hygieneaspektet som først og fremst gjør Toto til en interessant produsent.
– Toto dusjtoaletter på sykehus, aldershjem og andre offentlige bygg vil alle krav til hygiene enkelt tilfredsstilles. I tillegg til funksjoner som oppvarmet sete, Cefiontek glassur og kantløst design har Toto utviklet flere smarte funksjoner:

Alle modeller fra Toto har Tornado Flush, som er en ytterst kraftig skylling som sikrer støysvak og grundig rengjøring av hele toalettet. Spylingen hindrer også spredning av aerosole bakterier i rommet. Det er ett luftrensende kullfilter uten kjemikaler som kun må skiftes ut etter 7-8 år.

– Dusj-dysen for strålen er dekket med silisiumbelegg, dysen er montert i selve setet og når den ikke er i bruk dekkes den av klaffer. På toppmodellen er det også ewater som rengjør dysen etter bruk. Ewater er elektrolysebehandlet vann som tannleger og laboratorier bruker for å rengjøre sine instrumenter, påpeker Korsbakken.

– Selv vannstrålen fra dysen er utviklet slik at dråpene roterer i luften og treffer kroppen på en behagelig og effektiv måte og det hele avsluttes med føn-varmet luft som fordeles jevnt utover.

Toto har siden 1980 produsert dusjtoaletter med spesielt fokus å på hygiene. I Tyskland har de fått flere utmerkelser.