Illustrasjonsfoto av baderomsmoduler ut fra fabrikk. Bildet har ingen sammenheng med de omtalte modulene.

Baderomsmodulene i Kværnerbyen: Feil om SINTEF Teknisk Godkjenning

SINTEF har ikke godkjent baderomsmodulene i Kværnerbyen, slik flere medier har oppgitt.  Sintef skriver at leverandøren av baderomsmodulene har en SINTEF Teknisk Godkjenning på de prefabrikkerte baderomsmodulene, men ikke på den varianten som er levert i Kværnerbyen.

0

SINTEF har ikke godkjent baderomsmodulene i Kværnerbyen, slik flere medier har oppgitt.
Sintef skriver at leverandøren av baderomsmodulene har en SINTEF Teknisk Godkjenning på de prefabrikkerte baderomsmodulene, men ikke på den varianten som er levert i Kværnerbyen.

Les også: Over 200 bad må rives i Kværnerbyen

– Flere medier skriver om en sak der beboerne i to kvartaler i Kværnerbyen i Oslo må flytte ut av sine boliger fordi badene må rives og bygges på nytt. De 266 badene dette omfatter ble bygget i 2014.

Årsaken er oppgitt å være en konstruksjonsfeil. Forklaringen som kommer frem i artikkelen, er at en stålramme som ble brukt som forskaling i dusjhjørnet kan ruste, noe som oppgis å ha ført til setningsskader og oppsprekking av fliser. Obos er eier av prosjektet og har tatt over ansvaret etter at den opprinnelige entreprenøren Reinertsen Entreprenør AS er gått konkurs. Leverandøren av baderomsmoduler er italienske Bathsystems.

Sintef skriver videre at leverandøren av baderomsmodulene har en SINTEF Teknisk Godkjenning på de prefabrikkerte baderomsmodulene, men ikke på den varianten som er levert i Kværnerbyen. Det er fordi baderomsmodulene som er levert til Kværnerbyen har innlagte stålprofiler i gulvene. Disse stålprofilene har forårsaket et korrosjonsproblem som følge av fuktlekkasje. Den varianten av baderomsmodul som har SINTEF Teknisk Godkjenning har ikke denne løsningen med stålprofiler som utgjør problemet på badene i Kværnerbyen.