Treg start – men nå har Oras fullt opp

Oras i midt- og nord Norge fikk en litt treg start på 2014, men ordremengden har tatt seg betydelig opp og for øyeblikket har Oras fullt opp med arbeid fra Trondheim til Bodø. Håpet er at 2015 også skal utvikle seg positivt, men det er litt usikkert med neste år.

0

– Det var spesielt på servicesiden at vi fikk en litt tung start. Det var stillstand i januar og februar hos flere av våre samarbeidspartnere, men det rettet seg utover i året. Nå går det for fullt i alle deler av markedet, opplyser regionsdirektør for Region MidtNord, Robert Skjervstad til www.vvsforum.no

De var etter påske at oppdragsmengden økte. Blant annet har Oras hatt mye å gjøre i ROT-markedet. Mange vil rehabilitere bad og kjøkken.

Mye på prosjekt
– Hva med situasjonen på prosjektsiden?

– Der har det vært bra hele tiden. Både når det gjelder det offentlige og private har vi hatt mange forespørsel og fått flere jobber. Kommunene og fylkeskommunene skal blant annet bygge flere barnehager og sykehjem. Kombinerte næringslokaler og leilighetsprosjekt er det også en del av. Det er næring i 1. etasje og leilighetene i etasjene over.

Regiondirektør Robert Skjervstad påpeker at konkurransen er hard. Det er mange aktører i markedet og man slåss ofte på pris. Oras jobber primært i Trondheimsregionen og opp til Bodø.

– Vi holder oss til bysentrene, men har også noe jobb i Mo i Rana. Det er et geografisk område vi er bekvemme med å operere i.
Usikkert i 2015

– Hva forventer dere av 2015?

– Det er alltid vanskelig å mene noe om fremtiden, men ut fra forespørsler og de jobbene vi har inne, så er vi rimelig optimistiske. Det går kanskje mot ett år som blir litt likt dette året, men det er også muligheter for at det kan bli noe mindre aktivitet her i midt Norge og i nord, fastslår regionsdirektør, Robert Skjervstad.