Storkontrakt til Betonmast i Bergen

Betonmast Bergen har signert avtale med BGO Bygg AS om bygging av nytt konferansehotell på Flesland. Kontrakten er på ca 600 millioner, og prosjektet gjennomføres som åpen-bok-entreprise, basert på NS 8407. Bygget skal oppføres etter TEK 10, med energiklasse A.

0

Hotellet vil ligge like ved den nye hovedterminalen til Bergen Lufthavn Flesland.

BGO Bygg AS har inngått leieavtale med Scandic, og med 23.650 m2 og 300 rom blir hotellet Scandics nest største konferansehotell i Norge. Hotellet får to konferansesaler med plass til hhv. 900 og 400 personer, samt 25 møterom. Bygget er på 6 etasjer, inkludert parkeringskjeller.

Hotellet skal bygges med spennende designløsninger, og vil være et miljøriktig bygg med blant annet geo-energi og solfangere til oppvarming og avkjøling.

Det er et skikkelig landemerke Betonmast nå skal bygge. Prosjektet gjennomføres i en åpen-bok-entreprise, der vi skal videreføre det gode og konstruktive samarbeidet vi har hatt med byggherren. Det har vært jobbet godt med dette hotellprosjektet i lengre tid, og vi har sammen med byggherren utviklet et meget spennende konferansehotell med gode og rasjonelle løsninger. Dette er stort for Betonmast og Betonmast Bergen.

Grave- og sprengningsarbeidet startet i juli, og oppstart betongarbeider blir i desember. Med en byggetid på 32 måneder er planlagt ferdigstillelse april 2017.