Daglig leder Haakon Munkejord med detektoren som registrerer fuktighet, og magnetventilen som stenges øyeblikkelig når en lekkasje oppdages.

Block Watne sikrer mot vannskader

09.11.07: Hver dag ødelegges 200 hjem av vannskader. Dette koster forsikringsselskapene i år cirka tre milliarder kroner. Noe må gjøres, og Block Watne gjør det. Vannskadesikring med Waterguard-systemet er nå standard i de aller fleste nye Block Watne-boliger, i år over tusen boliger.

0

Med Waterguard installert reduserer forsikringsselskapene If og Gjensidige premien på hele hjemforsikringen med 20 prosent. Block Watne bruker rør-i-rør-systemer i alle sine hus. Dette, sammen med Waterguard-installasjonen, gir stor sikkerhet mot vannskader.

Waterguard
Waterguard er et overvåkningssystem som registrerer fuktighet ved hjelp av sensorer som plasseres på steder der det er mulighet for lekkasjer, for eksempel under kjøkkenbenken, under oppvaskmaskin, eller under kjøleskap med kaldtvannstapping og isbitmaskin. Hvis det registreres fuktighet utløses en magnetventil som øyeblikkelig stopper vanntilførselen til boligen. Sensorene er også utstyrt med en innebygget temperaturmåler, slik at vanntilførselen stenges hvis temperaturen går under +3 ºC.

Waterguard finnes i flere utførelser. Den enkleste utførelsen, med sensorkabel, brukes mye under kjøkkenbenker. En slik installasjon koster cirka 3 000 kroner. Opplegg med flere sensorer er enkle å installere fordi sensorene er trådløse. Dette systemet kalles Waterguard Smart Basic og er utviklet for eneboliger, men det kan ta hele 89 trådløse sensorer pr. sentral. Dermed vil næringsbygg og større boligenheter også være et velegnet marked.

Blant de største kundene ved siden av Block Watne er berederprodusentene Oso Hotwater, CTC og Høiax som bruker Waterguard for å sikre mot vannlekkasjer når berederen installeres i kjøkkenbenk eller i andre rom uten sluk.

Waterguard er et norskutviklet produkt. Selskapet Waterguard eies av LANI Development.

Block Watne er Norges største boligbygger, med cirka 1200 boliger i året. Block Watne er eiet av BWG Homes, som etter oppkjøpet av Myresjöhus og Smålandsvillaen i Sverige, leverer cirka 2500 boliger i året.