- Om vi skal nå de klimamå vi har satt oss, og klare å redusere utsleppene våre, må alle bidra. Her har norske kommuner en stor utfordring, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

Kommunal- og regionaldepartementet støtter derfor klimaprosjektet ”Fra ord til handling: etablering av et regionalt prosjekt for taktskifte innen energieffektivisering lokalt og regionalt” i innlandsregionen med inntil 1,5 millioner kroner over tre år.

Energiråd Innlandet er et regionalt, offentlig eiet kompetansesenter som fremmer energieffektivisering og omlegging av energibruk i innlandet. Prosjektet tar blant annet sikte på å øke kompetansen hos politikere i kommuner og fylkeskommuner, samt ledere i administrasjonen rundt energi- og klimatiltak.

- Jeg tror prosjektet i regi av Energiråd Innlandet vil ha stor overføringsverdi for offentleg arbeid med energieffektivisering både lokalt og regionalt, seier Navarsete i en pressemelding.

Energiråd Innlandet er et uavhengig og ikke-kommersielt kompetansesenter innen riktig og bærekraftig energibruk.Rådet skal inspirere og hjelpe Innlandets kommuner, bedrifter og innbyggere til å bruke energi mer effektivt og å velge fornybar energi.

Les mer på Energiråd Innlandet