Anlegget vil bli lokalisert og tett knyttet opp mot Norske Skog Skogns anlegg på Fiborgtangen i Nord-Trøndelag. Anlegget skal produsere om lag 100 GWh elektrisk energi og 170 GWh termisk energi.

- Dette er en merkedag for miljøet og for Midt-Norge. Blir prosjektet realisert vil det forsterke Norges ledende posisjon internasjonalt innenfor miljøteknologi. Regjeringen ønsker å bidra til økt fornybar energiproduksjon i Midt-Norge, og i så måte er det svært bra at prosjektet også vil bidra med betydelig kraftproduksjon i landsdelen, sier politisk rådgiver Ivar Vigdenes i Olje- og energidepartementet.

Eierne bak Fiborgtangen Vekst AS er Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk, Allskog, Norske Skog og SIVA, som gjennom selskapet Fiborgtangen Vekst AS har etablert et samarbeid for utvikling av ny industri på Fiborgtangen.

I anledning støttetildelingen, besøker i dag politisk rådgiver Ivar Vigdenes bedriften. Det er nyttig for departementet å se hvordan støttetiltakene kan bidra til å utnytte bioenergi til energiproduksjon.