Målet er å konvertere 4 TWh fra oljefyr til fjernvarme, flis, pellets eller andre miljøvennlige energikilder innen 2011.

Landet rundt er det mer enn 100 000 oljekjeler, opp mot 20 000 av disse står ikke i privatboliger. Det er denne gruppen, oljekjeler i kommunale bygg, næringsbygg og idrettsanlegg, som er målet for kampanjen.

– Det foreligger planer for å konvertere 380 kommunale oljekjeler, denne planen skal bidra til å øke hastigheten, sa Nils Kristian Nakstad, administrerende direktør i Enova.

– Vi vil utfordre kommunene, det er fortsatt mange kommuner som mangler planer om å konvertere til mer miljøvennlige løsninger, sier Riis-Johansen.

Han gir ros til Oslo for å være en foregangskommune.

Oslos mål er å redusere utslippene med 50 prosent innen 2030.

I dag slipper oljefyrer i Oslo ut 400 000 tonn CO2-ekvivalenter. Oslo har vedtatt at all bruk av oljekjeler skal være utfaset innen 2012. Til det gir Oslo kommune en støtte på en krone for hvert kWh per år opp til halvpaten av kostnadene.

– Vi håper at denne støtten skal bidra til lønnsomhet gjennom at ulønnsomme prosjekter blir gjennomført og at ordningen gir så stor markedsvekst at det til slutt går av seg selv, sa Nakstad.