Han mener at bransjen sliter med å ikke være så villig til å gjøre endringer. Og det blir fort en maktkamp, i stedet for å komme frem til det mest effektive.

Dette handler om verdikjeden og logistikk, hele veien fra produsent til sluttbruker, påpeker han ovenfor VVS-Forum.no.

- Jeg sa det samme for ti år siden. Da trodde alle at jeg ville gå forbi grossistene, men det var ikke poenget, kun at vi må være mer effektive i denne bransjen.

Han understreker at grossist har en viktig funksjon i Norge, og at det ikke vill vært mulig å servere så høy servicegrad uten grossistene. Men veien for produktene må bli kortere.

- Det er blant annet vel verd å se på hvor effektive rørleggere er i innkjøp.

- Jeg vil være litt forsiktig med å si for mye rundt dette, kanskje danse jenka, ta to skritt frem og ett tilbake, sier han med et smil.

Men han er klar i sin utfordring: Dersom alle ledd hadde skjerpet seg og hatt åpen dialog kunne bransjen hatt en langt bedre logistikk.

- Og produktene ville til syvende og sist blitt billigere, sier han.

Han registrer at noen tar til orde innimellom for å få en mer effektiv logistikk, og at i dette stilles spørsmål om grossistenes rolle.

- Det er ikke noe problem for oss å levere direkte til ulike prosjekter. Men vil forholde oss til grossistene. Problemet ligger ikke at dette leddet er en del av verdikjeden, sier han.

- Men det er ikke lett for alle aktører i bransjen å ha balansegang mot grossister i det alle skal ha sine egne produkter og merkevarer, enten det er kjeder, leverandører eller rørleggere, fastslår Bjørn Fredricson.

Les også Ole Feet har rett!

Les også Verdikjeden må effektiviseres