-Dette er det første prosjektet med nye italienskproduserte våtromsbokser fra Brødrene Dahl. Vi skal montere 32 slike i to leilighetsblokker på fire etasjer, forklarer daglig leder Rune Ohren i Rørteknikk i Stjørdal.
 
Han forteller at de ikke var helt fornøyde med den første leveransen, fordi våtromsboksene kom noe for sent til byggeplassen, og dermed oppstod det et problem med å få disse inn i leilighetene.
 
De øvrige kom tidsnok til å få løftet rett på plass før dekket i etasjen over ble lagt, sier han.
 
-Det blir en utfordring for rørlegger når våtromsboksene ikke er på plass til rett tid. I dette tilfellet skyldes det verken produsent, Brødrene Dahl eller oss, men at vi som rørlegger ble trukket for sent inn i planleggingsprosessen. Det ble også gitt feilaktig informasjon til oss da vi endelig kom inn i prosjektet. Derfor er det viktig at rørlegger er med fra starten av, sier Ohren.
 
Men å få våtromsboksene inn ble løst ved forskjellige knep, og at disse til slutt kunne trilles inn i den enkelte leilighet.
 
-Den forsinkelsen som kom av at vi ble engasjert sent i prosessen, medførte ekstra utfordringer med å trille inn våtromsboksene i stedet for å løfte dem på rett plass med en gang, men de siste leveransene er nå foran øvrig produksjon på byggeplassen, ifølge Ohren.
 
Rørteknikk i Stjørdal har tidligere koblet våtromsbokser levert av andre.. Problemet da har vært at det rørtekniske utstyret både var foreldet og ikke tilgjengelig i Norge. Ved feil og senere reparasjoner er det utfordrende å erstatte utstyr, noe som både forlenger og kompliserer oppfølging og vedlikehold.
 
Brødrene Dahls våtromsbokser leveres med utstyr som grossisten har på lager, og derfor er lett tilgjengelig. Brødrene Dahl sender utstyret til Italia, der monteres det inn i våtromsboksen, og så kommer de komplett tilbake.
 
Han mener at dette gir bedre trygghet ved bruk av slike omdiskuterte våtromsbokser.
 
Rent økonomisk er montering av våtromsbokser greit, men han innrømmer at det ligger bedre fortjeneste i å bygge opp et bad fra grunnen av.
 
-Der vi har koblet våtromsbokser levert av andre fikk vi ikke noe påslag på produktene, kun fastpris for tilkoblingen. Gjennom Brødrene Dahl har vi fortjeneste på alt utstyret, i tillegg til jobben. Forskjellen på de to nevnte oppdragene er at den totale jobben var like omfattende, men det økonomiske resultatet forskjellig, bedyrer Rune Ohren.
 
Han er noe betenkt over utviklingen av ferdigproduserte bad.
 
-En del av jobben vår blir jo sendt til Italia. Og faren er at rørleggeren her i Norge blir kun montør. Men vi kan ikke bremse utviklingen i markedet, konkluderer Ohren, og synes at dette oppdraget for Veidekke Bolig er interessant.
 
Rørteknikk AS I Stjørdal ble dannet allerede i 1953, og eies i dag av Ohren Holding , med Arne Ohren, far til Rune som hovedaksjonær. Bedriften er medlem av Bademiljø-kjeden, har 33 ansatte, og vil omsette for nær 40 millioner kroner, pluss MVA i 2015. Dette er en oppgang fra 33 millioner i 2014.

Bilde under: Slik mottar Rørteknikk våtromsboksene fra Brødrene Dahl:


Bildet under: Veidekke Boligs prosjekt Stokkes Hage i Stjørdal.